Witam,
poszukuję informacji o Franciszku Łopacińskim ( urodzony około 1845r ) , mężu Marianny Gorzelniak.
Pierwszą wzmiankę znalazłam w Mszczonowie w 1873r , gdzie urodził się ich syn Stanisław. Ich inne dzieci ( Władysław , Adam , Andrzej ) przemieszczali się poprzez Zawady , Pawłowice do Warszawy.
Będę wdzęczna za informacje gdzie zmarli Franciszek i Marianna i skąd pochodzili . W parafiach wokół Mszczonowa nie znalazłam żadnych informacji na ich temat . Oprócz Andrzeja nie znalazłam tez informacji na temat akt slubów ich dzieci . W Warszawie pojawiają się dopiero ich wnuki.
pozdrawiam
Małgorzata Łopacińska
Łopaciński - Okolice pomiędzy Łodzią , Warszawą i Grójcem
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
gosia_21_33

-
stanisław48

Rodzina o nazwisku Łopaciński mieszka w gminie Kampinos, w miejscowości Grabnik. Grabnik należał i należy do parafii Zawady.
Dokumenty tej parafii są w USC Brochów. Starsze prawdopodobnie spłonęły w czasie I wojny światowej.
Pozdrawiam, Stanisław
Dokumenty tej parafii są w USC Brochów. Starsze prawdopodobnie spłonęły w czasie I wojny światowej.
Pozdrawiam, Stanisław
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 2 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Witam,
moi przodkowie - Łopacińscy zamieszkiwali we wsi Bielawa - parafia Powsin (dziś Warszawa, św. Elżbiety).
Okres - 2. połowa XIX wieku i wstecz.
Pozdrawiam,
Aneta
moi przodkowie - Łopacińscy zamieszkiwali we wsi Bielawa - parafia Powsin (dziś Warszawa, św. Elżbiety).
Okres - 2. połowa XIX wieku i wstecz.
Pozdrawiam,
Aneta