Gnyśiński, Gnyś poszukuje osób o tym nazwisku.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

AndrzejG

Sympatyk

Post autor: AndrzejG »

Witam.
Bardzo proszę o kontakt osoby noszące w/w nazwiska, może weryfikacja danych genealogicznych pomoże we wspólnych poszukiwaniach przodków.
Pozdrawiam Andrzej.
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Post autor: Maślanek_Joanna »

Żywymi Gnysiami nie dysponuję, ale wśród przodków mam Łucję Gnyś (1796-1839), córkę Agnieszki Pietruszki i Józefa Gnysiów. Mieszkali w parafii Gródek, w powiecie kozienickim. Łucja w 1817 roku wyszła za Jacentego Maślonka i na tym skończyły się "moje" Gnysie.
Pozdrawiam
Joanna
AndrzejG

Sympatyk

Post autor: AndrzejG »

Witaj Joanno.
Wszystko się zgadza, mam nawet ich akt ślubu, ale są zapisane tylko nazwiska i data ślubu, nazwisko Gnyś, Gnys, Gnes, Gneszyński, Gnyszyński , Gnysiński, są tak przemieszane że trudno ustalić które było pierwsze i jak faktycznie się nazywali, moje poszukiwania doprowadziły mnie do parafii Wysokie Koło blisko Gródka tam urodził się mój 3x pra dziadek Piotr Gnys w 1774r ale nie ma akt z tego okresu, i to na tyle.... szukam dalej.
Pozdrawiam Andrzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”