Prośba o pomoc w odnalezieniu pewnej osoby.

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

sebastian.skoczylas

Sympatyk

Prośba o pomoc w odnalezieniu pewnej osoby.

Post autor: sebastian.skoczylas »

Witam,
Temat, który przedstawię jest w pewnym stopniu związany z genealogią. Przeglądając różne rzeczy odkryłem małe nieścisłości związane z pewnym terenem, ponieważ po wojnie był cały(duża działka), a kilka lat późnej został podzielony na części. Jak się dowiedziałem mieszkał tam Pan (imienia nie znam) Sikora, który nagromadził tam różnego rodzaju materiałów po wojnie i jak to bywa wszystko się zapaliło i ta osoba wyprowadziła się nad morze. W latach 90 przyjechał w rodzinne strony miał w tedy ok 70 l , a jego córka 40 l. Zmierzając do sedna wiem, że na cmentarzu leżą jego rodzice, czy po jego śmierci przychodzi jakieś zawiadomienie do rodzimej parafii? Co mogę jeszcze zrobić, aby odnaleźć jego potomków, bo chciałbym im powiedzieć że mają spadek po przodku. Może to wydawać się dziwne, że szukam takich rzeczy, ale każdemu by było miło gdyby ktoś mu pomógł.

Sebastian.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”