Jakubowski z Krakowa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Smoktadeusz

Sympatyk

Jakubowski z Krakowa

Post autor: Smoktadeusz »

Witam

Szukam informacji i osób spokrewnionych z rodziną Jakubowski z Krakowa.

Najdalszy znaleziony przodek Józef Jakubowski przybył do Krakowa w 1911 roku. urodził się w miejscowości Grajów, koło Wieliczki. Razem z nim przybył jego syn Franciszek.
Józef ur. 1859, zm. 1928
Franciszek ur. 1886, zm. 1951

Franciszek miał brata Leona, siostry: Marię i Karolinę. Znalazłem jeszcze Jakóba, którymoże być ich bratem, ale to niepewne.
Karolina wyszła za mąż z Kwaśniewskiego

Franciszek miał dzieci: Zofię, Józefa, Halinę i Adama

Zofia po mężu Kuś
Józef z Krakowa wyjechał do warszawy
Halina po męzu Ryba
Adam został w Krakowie

Może ktoś wie coś więcej :)

Pozdrawiam i dziękuję zgóry za pomoc :)
Palusinski_Pawel

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Palusinski_Pawel »

Tadeuszu
Jakubowskich Ci w krakowie dostatek proponuje przegladnac spisy ludnosci Pozdrawiam
Pawel
Smoktadeusz

Sympatyk

Post autor: Smoktadeusz »

hmmm, o ile spisy ludności Krakowa przejrzałem, o tyle spisów ludności Grajowa, czy też Koźmic Wielkich brak. Nie licząc spisów np. do referendumw 45. Ale tam nie ma danych o rodzicah, czy dzieciach, czy ma pan na myśli jakieś inne spisy?
Palusinski_Pawel

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Palusinski_Pawel »

No wiec pozostaja parafie lub cmentarze sugerowalbym probe kontaktu z archiwum diecezjalnym np telefonicznie i zapytanie o metryki z Grajowa siostry powinny przynajmniej zidentyfikowac miejsce ich przechowywania Pozdrawiam Pawel
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”