Nazwisko: Wszolek

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8274&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Wszałek_Piotr

Post autor: Wszałek_Piotr »

W itam!

Nazywam się Piotr Wszołek i jestem z wybrzeża. Mój dziadek nazywał się Jan Wszołek i urodził się 15 marca 1888 r.

w Rzepieniku Suchym. Jego ojciec miał na imię Michał, a matka Marianna z domu Piekarz. Mój dziadek zmarł 1955 r. i nie znam swoich korzeni. Mam wielką prośbę o sprawdzenie, czy Jan Wszołek miał braci lub siostry i jak mieli na imię rodzice
Michała Wszołek. Ponadto chciałbym się dowiedzieć, czy żyją potomkowie tej rodziny. Jedyne co mam to akt urodzenia mego dziadka, lecz jest on napisany po niemiecku. Przesyłam jego kopie w załączniku.

Proszę o kontakt pod numerem 662 169 445, gdyż jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ chcę odnaleźć moją rodzinę i chdziałbym wiedzieć skąd pochodzę.

Z góry dziękuję!

Piotr Wszołek
Wszałek_Piotr

Re: Nazwisko: Wszolek

Post autor: Wszałek_Piotr »

Wszałek_Piotr pisze:W itam!

Nazywam się Piotr Wszołek i jestem z wybrzeża. Mój dziadek nazywał się Jan Wszołek i urodził się 15 marca 1888 r.

w Rzepieniku Suchym. Jego ojciec miał na imię Michał, a matka Marianna z domu Piekarz. Mój dziadek zmarł 1955 r. i nie znam swoich korzeni. Mam wielką prośbę o sprawdzenie, czy Jan Wszołek miał braci lub siostry i jak mieli na imię rodzice
Michała Wszołek. Ponadto chciałbym się dowiedzieć, czy żyją potomkowie tej rodziny. Jedyne co mam to akt urodzenia mego dziadka, lecz jest on napisany po niemiecku. Przesyłam jego kopie w załączniku.

Proszę o kontakt pod numerem 662 169 445, gdyż jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ chcę odnaleźć moją rodzinę i chdziałbym wiedzieć skąd pochodzę.

Z góry dziękuję!

Piotr Wszołek
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Akt urodzenia dziadka zamieść gdzieś w sieci (np. zapodaj.net)
Link do tego dokumentu wraz z prośbą o tłumaczenie tutaj:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-45.phtml
Może jest tam choć przybliżony wiek jego rodziców?

Szukałeś tutaj?
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php

Rzepiennik Suchy to diecezja tarnowska.
Być może będziesz musiał w jej archiwum poszukać
http://www.archiwum.diecezja.tarnow.pl/ ... p/zasssoob
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Piotrze,
A to nie Ty prowadzisz witrynę na myheritage? Jest tam wiele informacji, które mógłbyś podać. Znasz datę ślubu Michała i Marianny, znasz numer tego aktu, masz datę i numer aktu urodzenia Michała ? Więc w czym problem ? Chyba, że to inny Piotr :)
Awatar użytkownika
xtedek

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: xtedek »

Tu jest poindeksowane trochę, jest też Rzepiennik Suchy, można poszukać - ikona lupy:

https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
Kamil Tetkowski

Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
Wszołek_Michał

Post autor: Wszołek_Michał »

Piotrze,
Wprawdzie odpowiadam na post odświeżony w 2017 roku, ale jeśli kontynuujesz poszukiwania to zapraszam do kontaktu.
Odbudowałem drzewo swojej rodziny do około 1793 roku i zaczyna się w Rzepienniku Suchym. Nazwisko Wszołek jest tam dość popularne, ale być może zebrane przeze mnie informacje mogą się przydać.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”