Prośba o pomoc Lublin

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Magdalena_Adach

Sympatyk

Prośba o pomoc Lublin

Post autor: Magdalena_Adach »

Witam,
poszukuję informacji dotyczących akt z Lublina z okresu 1903 w górę, tzn. w toku swoich poszukiwać natrafiałam (czystym przypadkiem) na siostrę swojej prababki - Agnieszka Mita c. Benedykta i Agaty Woś ur. Zastów gm. Szczekarków ówczesna, która była na służbie w Lublinie i tam też w roku 1903 wzięła ślub z Wojciechem Stefaniakiem ur. Gałęzów Bychawa s. Mateusza i Antoniny Szwałek (stelmachem) - akt Lublin św Pawła, Wojciech w akcie ślubu ma ok 30 lat, umiera w1910 w wieku ponad 50.... akt Lublin św Jana - nie umiem znaleźć żadnego potomka z tego małżeństwa, a nie sądzę żeby nie było, nie wiem po prostu w jakiej parafii szukać, następnie Agnieszka Wychodzi ponownie za mąż za Feliksa Cabana - nie umiem znaleźć aktu ślubu, za to znalazłam 1 dziecko ur ok 1917r., Agnieszka umiera w 1950 Lublin NSPJ nota bene jest błąd w akcie - błędnie podani rodzice, zgłaszająca podała siostrę z mężem zamiast rodziców i tu jest podany adres Lublin ul. Chłodna 7, i tu moje pytanie, jak i gdzie mam szukać żeby coś znaleźć, bo przeglądając zasoby family nic nie znalazłam.
za wszystkie informacje i pomysły jak szukać żeby znaleźć cokolwiek związanego z tą osobą będę wdzięczna
pozdrawiam
Magdalena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”