Kowalska Stanisława ( Borzenkowo, Żołedowo, Nekla, Osielsko)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Ryszard_Wodzynski

Sympatyk

Kowalska Stanisława ( Borzenkowo, Żołedowo, Nekla, Osielsko)

Post autor: Ryszard_Wodzynski »

Poszukiwania moje dotyczą babci mojej Stanisławy Kowalskiej. Była ona żoną Augustyna Wodzyńskiego. Najprawdopodobniej jej matką a moją prababcią była Leokadia Kowalska ur. około 1880 roku. Jej zgon nastąpił w 1936 roku w Borzenkowie. Leokadia miała siostrę Mariannę ( ur. 1879 - zm. 1933 ), która była żoną Tomasza Kościelnego. Oboje mieszkali i zostali pochowani na cmentarzu w Żołędowie. Siostra mojej babci Jadwiga Kowalska, żyła tylko 28 lat a zmarła w marcu 1936 roku. Była żoną Józefa Szymańskiego. Mieszkali w Borzenkowie ( Bożenkowie ) a pochowani zostali na cmentarzu w Żołędowie. Niestety nie mogę ustalić miejsca zgonu ani miejsca pochówku mojej babci Stanisławy Kowalskiej. W Parafii w miejscowości Żołędowo, niestety nie ma po niej śladu. Pozostało mi dotrzeć do Parafii p.w. Narodzenia N.M.P w Osielsku. Wszystkie te miejscowości geograficznie są umiejscowione w dzisiejszym województwie Kujawsko - Pomorskim. Moja prośba dotyczy dotarcia do ksiąg Parafi z okresu 1915 - 1939. Może ktoś ma już dostęp i mógłby mi pomóc w moich poszukiwaniach. A może trafię na kogoś kto jest potomkiem rodziny Kowalskich z wymienionych miejscowości. Pozdrawiam Ryszard
czarw

info o kowalskim

Post autor: czarw »

Witam
Potomkiem rodziny nie jestem, ale wiem ,ze przy ulicy Centralnej 72(chyba) w Osielsku mieszka/mieszkał Przemysław Kowalski.Jego dom w ktorym bylem, wybudowany byl na poczatku XXw .Wiecej danych ,moze nawet nr. telefonu, uzyskasz po wygooglaniu (Kowalski Osielsko).
Pozdrawiam
Wieslaw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”