Stanicki Antoni s.Józefa prośba

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kdbts
Kontakt:

Post autor: kdbts »

Witam !! poszukuję miejsca urodzenia pradziadka Stanicki Antoni 1881-1957r. w dotychczasowych poszukiwaniach udało mi sie ustalic datę urodzenia, śmierci. Pradziadek mieszkał w Dobrzelinie gm. Żychlin. W tamtejszej parafii jak i okolicznych archiwach nie udało i się ustalic miejsca urodzenia a co za tym idzie nie mam możliwości dalszych poszukiwan. Może ktoś z forumowiczów natknął się na to nazwisko w swoich poszukiwaniach, za każdą informację z góry dziękuje darek
Cieślak_Krystyna

Członek PTG

Post autor: Cieślak_Krystyna »

Witaj Darku
W moim drzewie też występuje nazwisko Stanicki. I też mam z nim nie lada kłopot. Prababka moja Rozalia z domu Stanicka wyszła za mąż za Franciszka Kępę, ale nie odnalazłam aktu ślubu tej pary. Na podstawie aktów urodzenia ich dzieci szacuję, że urodziła się około roku 1830. Ich najstarsze dziecko Konstancja urodziło się w Wielkim Księstwie Poznańskim we wsi Książenice. Stamtąd przybyli około roku 1866 do folwarku w Złoczewskiej Wsi parafia Złoczew. Dysponuję również aktem zgonu niejakiej Antoniny z Jajczyków Stanickiej z roku 1866. Urodzona w Wielkim Księstwie Poznańskim we wsi Doruchów, zmarła w Złoczewie mając 76 lat.
Skontaktuj się ze mną jeżeli te informacje okażą się pomocne.
Krystyna Cieślak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”