Witam.
Możliwe,że temat był już poruszany. Czy jest możliwość przeszukania postów na forum jednocześnie dla rożnych odmian tego samego nazwiska. Chodzi mi o formy Borkowski, Borkowskiego, Borkowskim. Obecnie przeszujuję forum dla każdej formy osobno i zastanawiam się, czy jest jakiś lepszy na to sposób.
Po wyszukaniu konkretnego słowa w tekstach postów pojawia się lista wszystkich wątków zawierających szukane słowo. Czy jest sposób, żeby "skoczyć" do odpowiedniej strony w wątku z szukajmy słowem? Szczególnie trudno jest odnaleźć odpowiednią stronę, gdy jest kilkadziesiąt odpowiedzi do jednego wątku.
Pozdrawiam
Aleksandra
Wyszukiwarka na forum
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Gordziejuk_tanyi

Wyszukiwarka na forum
A po co wyszukujesz "Borkowskiego" Borkowskim"? Przecież nazwisko Borkowski zawiera się w tych odmianach.
Na dole masz pewnie zaznaczone - pokazuj w tematach, zaznacz: pokazuj w postach
pozdrawiam
Danuta
Na dole masz pewnie zaznaczone - pokazuj w tematach, zaznacz: pokazuj w postach
pozdrawiam
Danuta
-
Worwąg_Sławomir

Re: Wyszukiwarka na forum
Przede wszystkim najlepiej czytać instrukcje. Obok okienka do wpisywania szukanego słowa stoi:Gordziejuk_tanyi pisze:Witam.
Możliwe,że temat był już poruszany. Czy jest możliwość przeszukania postów na forum jednocześnie dla rożnych odmian tego samego nazwiska. Chodzi mi o formy Borkowski, Borkowskiego, Borkowskim. Obecnie przeszujuję forum dla każdej formy osobno i zastanawiam się, czy jest jakiś lepszy na to sposób.
Pozdrawiam
Aleksandra
Szukaj Słów Kluczowych:
Możesz używać AND aby określać, które słowa muszą znaleźć się w wynikach, OR dla tych, które mogą się tam znaleść i NOT dla tych, które nie mogą wystąpić. Znak * zastępuje dowolny ciąg znaków. Aby szukać zwrotu umieść go wewnątrz ""
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Wpisz w wyszukiwarce Borkowsk*
[używając * jako zamiennika dowolnego ciągu znaków].
Zaznacz przy "Pokaż wyniki:" [Posty], wtedy wyświetlą się wszystkie posty z poszukiwanym przez Ciebie nazwiskiem we wszystkich jego odmianach.
Pozdrawiam serdecznie -
Lidia
[używając * jako zamiennika dowolnego ciągu znaków].
Zaznacz przy "Pokaż wyniki:" [Posty], wtedy wyświetlą się wszystkie posty z poszukiwanym przez Ciebie nazwiskiem we wszystkich jego odmianach.
Pozdrawiam serdecznie -
Lidia
-
Gordziejuk_tanyi

Lidio, dziękuję za konkretną i przyjazną odpowiedź. Sprawdziłam i rzeczywiście działa jak powinno. Brakowało mi tego pokazywania w postach- to mi zaoszczędzi wiele czasu.
Sławku, dziękuje za odpowiedź. Instrukcje widziałam i w przeszłości stosowałam, ale jak wyraz jest wpisany z * to mi się w postach nie podświetlał i cieżko było te interesujące posty znaleźć. Myślałam, że coś robię nie tak jak powinnam. Teraz dzięki Lidii już nie będę miała problemów
Danuto, twój sposób nie działa. Sprawdź sobie wyszukiwanie Borkowski (ponad 100 wyników) a potem borkow ( tylko 2) Bez użycia gwiazdki wyszukiwany jest tylko konkretny wyraz.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Aleksandra
Sławku, dziękuje za odpowiedź. Instrukcje widziałam i w przeszłości stosowałam, ale jak wyraz jest wpisany z * to mi się w postach nie podświetlał i cieżko było te interesujące posty znaleźć. Myślałam, że coś robię nie tak jak powinnam. Teraz dzięki Lidii już nie będę miała problemów
Danuto, twój sposób nie działa. Sprawdź sobie wyszukiwanie Borkowski (ponad 100 wyników) a potem borkow ( tylko 2) Bez użycia gwiazdki wyszukiwany jest tylko konkretny wyraz.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Aleksandra