Witam,
Poszukuję potomków rodzeństwa mojego pradziadka.
Pradziadek nazywał się Edmund Kowalski syn Aleksandra i Pauliny z domu Wikieł.
Jego rodzeństwo - Wacław, Władysław, Henryk, Bolesław, Franciszek, Aniela, Michalina, Tadeusz, Leon.
Wiem, że wszyscy urodzili się w Warszawie, chrzest w parafii św. Trójcy na ul. Solec.
Przed wojną - lata 20ste, lata 30ste - zamieszkiwali i brali śluby - okolice Gocław, Gocławek w Warszawie.
Wiem też, że część rodzeństwa przeniosła się do Trójmiasta (Gdańsk), do Łodzi ... - chyba już po wojnie.
Pozdrawiam
Paweł
Kowalski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Kowalski
Witam,
Co prawda nie znam w rodzinie powyższych imion, ale w zasadzie utknęłam przy tej części rodziny w martwym punkcie. Ale z dalsza nieodkryta rodzina potrafi zaskakiwać...
Moja babcia była z domu Kowalska - Cecylia Teodozja Kowalska. Urodziła się w Warszawie przy ul. Zamoyskiego. Jej rodzice to Józef Kowalski i Józefa z domu Płużycka. Mam jakieś zdjęcia z domem na Saskiej Kępie. Ale oprócz babci i jej siostry Heleny nie wiem kto na nich jest.
Na pewno babcia w 1945 roku wyprowadziła się na krótki czas do Sopotu, ale potem wróciła do Warszawy. Nie wiem dlaczego akurat do Sopotu i nie mam już kogo zapytać.
Pozdrawiam,
Ula
Co prawda nie znam w rodzinie powyższych imion, ale w zasadzie utknęłam przy tej części rodziny w martwym punkcie. Ale z dalsza nieodkryta rodzina potrafi zaskakiwać...
Moja babcia była z domu Kowalska - Cecylia Teodozja Kowalska. Urodziła się w Warszawie przy ul. Zamoyskiego. Jej rodzice to Józef Kowalski i Józefa z domu Płużycka. Mam jakieś zdjęcia z domem na Saskiej Kępie. Ale oprócz babci i jej siostry Heleny nie wiem kto na nich jest.
Na pewno babcia w 1945 roku wyprowadziła się na krótki czas do Sopotu, ale potem wróciła do Warszawy. Nie wiem dlaczego akurat do Sopotu i nie mam już kogo zapytać.
Pozdrawiam,
Ula