Nazwisko: Koryciński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=26445&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
molendinator

Post autor: molendinator »

Szanowny Panie Adamie, ja też mam problem z Korycińskimi, utknąłem w okoliczch Łukowa na Felixe żonatym z Eleonorą z Tchórzewskich, tak jest w akcie zgonu, w jednej z metryk urodzenia dzieci, wpisano Opolska. Zm. w 1820 r. w wieku 74 lat ( Jagodne par. Okrzeja akt nr 3) Mieli oni 3 synów Wincentego ur. ok 1782 w par Gródek wicewójta w 1825 r. Bystrzycy,
Antoniego ur. ok 1788 r. w par Oleksów (południowe Mazowsze) pewnie w Chechłach wicewójta Tuchowicz, uczestnika Powstania Listopadowego w odziale Krakusów Lubelskich i Józefa, (to mój przodek) ur. ok 1791 r. w Chechłach par. Oleksów. Pisarza propinacji dominikalnej w Puchaczowie w 1826 r. żonatyz Antoniną Malinowską. We wszystkich metrykach zaznaczano ich jako szlachtę, ale spotkałem też w metrykach parafii Żółkiewka w XVIII w. jednego mieszczanina i jednego chłopa o tym nazwisku, poza tym w XIX w. jak to bywało z ,,wysadzonymi z siodła" był kowal i dwaj młynarze, córkę Antoniego wydano także za młynarza Millera. Młynarze to moja domena http://www.rzeczpospolitamlynarska.archeo3d.pl/
Ciekaw jestem czy zetknął się Pan w swoich poszukiwaniach z którymś powyższych Korycińskich.. mój adres: dziedzic.lech@interia.pl. Pozdrawiam Lech Dziedzic
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”