Nazwisko: Szostak

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=6859&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

W 1824 roku w Skotnikach parafia Zagość urodził się Jan Szostak syn Szymona Szostaka i Elżbiety Kulczyk. Szymon urodził się tamże w 1803 roku. Był synem Feliksa urodzonego 1749 i Franciszki Włodarczyk. Feliks był synem Piotra i Marianny Zając. Piotr urodził się w 1722. Był synem Walentego i Reginy Pasternak. Szukam aktu urodzenia Walentego. Wszystko parafia Zagość. Chyba, że Walenty urodził się gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony czw 08 wrz 2016, 15:47 przez jakozak, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
nazwisko Szostak występuje w parafii Gdów, woj. małopolskie.
Gienia
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Uaktualniłam wątek.
Ostatnio zmieniony śr 02 wrz 2015, 15:15 przez jakozak, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
qufel

Sympatyk

Post autor: qufel »

W Busku Zdroju znam kilku Szostaków.
Darek Klepka - Busko Zdrój
Szukam kontaktu z osobami noszącymi nazwisko Sztefko lub Stefko, oraz Brzezińskich z Gostynina.
Krzysztof_Gruszka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Krzysztof_Gruszka »

Witam, nazwisko Szostak występuje w Rzędzianowicach pow Mielec.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zerkowski_Michel

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Zerkowski_Michel »

Witam,
30 lat temu, wiedziałem rodzinę Szostak w mieście Kłodzko.
Pozdrawiam
Michel

Szukam :
Flaczynski, Lulka, Woroch
Zerkowski, Zawadzki, Rohwein, Polakowski
Awatar użytkownika
Barcikowski_Krzysztof

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Barcikowski_Krzysztof »

Witam
Polecam Kresy - okolice Tarnopola - Zabojki. Tam pojawia sie nazwisko Szostak w 1740 roku i w latach późniejszych.
gienia

Sympatyk

Re: Nazwisko: Szostak

Post autor: gienia »

jakozak pisze:Myślałam, że moje Szostaki są związane ze Skotnikami od wieków. Zadziwiające jest, że tam w tych i we wcześniejszych latach też jest pełno Szostaków, a mojego Jana nie ma. Będę chyba musiała zrobić analizę metryk po powrocie z wyjazdu. Może wówczas do czegoś dojdę.
Tak się stało na przykład w przypadku Studzińskich.
Witam,
ja pisząc nazwisko Szostak miałam na myśli dawne lata. Księgi małżeństw z parafii Gdów są od 1824 roku a księgi U i Z od 1814 roku z małymi przerwami. Szostak/Sostak, Szóstak/, dziewczyny, kilka razy wyszły za mąż do Kaczmarczyków.
Jolu mam nazwisko Studzienski Ignacy /nie wiem czy to Twój/lat 30 kawaler, ekonom de Koźmice, żeni się w Trzemeśnia nr 45, dnia 15 lutego 1831 roku z Emilią Teklą Czarnecką lat 41 wdową. Trzemeśnia, parafia Trzemeśnia, dzisiaj powiat Myślenice.
Nie podani są rodzice państwa młodych.
Gienia
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Re: Nazwisko: Szostak

Dziękuję Wam.
Darek - qufel. Możliwe, że to moja rodzina. Czy można się z nimi jakoś skontaktować?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Uaktualniłam wątek. Mam prośbę. Proszę przeczytać.
Pozdrowienia. Jola Kozak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”