Nie chcę nic sugerować? Czy możecie mi pomóc Przeanalizować te zapisy?
https://picasaweb.google.com/1159091161 ... OSZEOPOMOC
Jakie nasuwają się Wam wnioski?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Jakie nasuwają się Wam wnioski?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Jolu, nie wiem co chciałabyś dokładnie usłyszeć, ale ja widzę część księgi metrykalnej z parafii św.Pawła w Sandomierzu z lat 1753-1796.Tak przynajmniej zapisano przy Exlibrisie.
Przy akcie chrztu niejakiej Barbary Marcjanny Dębskiej c.Karola i Klary Pawłowskiej z Chwałek(dzisiaj już część Sandomierza) świadkami są Jan Zalewski,Marianna Trzebieńska a asystowali Wiktoria Żabicka i pewnie Twój Antoni Podczaski.
Więcej nie bardzo mogę dojrzeć -dość małe litery.
Pozdrawiam Dana
Przy akcie chrztu niejakiej Barbary Marcjanny Dębskiej c.Karola i Klary Pawłowskiej z Chwałek(dzisiaj już część Sandomierza) świadkami są Jan Zalewski,Marianna Trzebieńska a asystowali Wiktoria Żabicka i pewnie Twój Antoni Podczaski.
Więcej nie bardzo mogę dojrzeć -dość małe litery.
Pozdrawiam Dana
Dziękuję Dana.
Tak myslałam. Tyle, że cały problem polega na tym, że to ma być księga zgonów z tej parafii. A tam - jak byk - baptizavi
Tak myslałam. Tyle, że cały problem polega na tym, że to ma być księga zgonów z tej parafii. A tam - jak byk - baptizavi
Pozdrowienia. Jola Kozak
Możliwe. W takiej Zagości, którą teraz szczegółowo przeglądałam też jest w jednej księdze groch z kapustą. Dziękuję Ci bardzo.
Pozdrowienia. Jola Kozak