Temat: "Rodzina Skalskich i Frynasów"*
Oczywiście poszukuję aktów urodzenia Andrzeja Frynasa i Joanny Skalskiej.
Bardzo proszę o pomoc! Parafia prawdopodobnie Rzeczniów. Pozdrawiam
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Skalski i Frynas
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Rycombel_Izabela
-
Rycombel_Izabela
Dana,
Bardzo dziękuję za podpowiedź, tyle razy modyfikowałam swoją prośbę, że zjadłam najważniesze informacje. Daty dokładniej nie znam, mogą to być lata 1850 ich syn Karol urodził sie około 1873 roku w Pasztowej Woli parafia Rzeczniów. Joanna Skalska podobnież pochodzi z Białorusi/Ukrainy
Jeśli mogę prosić o pomoc, będę wdzięczna
Bardzo dziękuję za podpowiedź, tyle razy modyfikowałam swoją prośbę, że zjadłam najważniesze informacje. Daty dokładniej nie znam, mogą to być lata 1850 ich syn Karol urodził sie około 1873 roku w Pasztowej Woli parafia Rzeczniów. Joanna Skalska podobnież pochodzi z Białorusi/Ukrainy
Jeśli mogę prosić o pomoc, będę wdzięczna
- Piotr_Zajc

Wola Pasztowa to Iłża nie Rzeczniów i tam szukałbym dokumentów dotyczących Frynasów na twoim miejscu, tym bardziej że masz to szczęście i znajdziesz dokumenty z tej parafi online. Odszukanie Karola i Andrzeja (jeśli faktycznie urodzili się w Woli Pasztowej) nie powinno sprawić Ci problemu. Gdyby to jednak był Rzeczniów to ta sama sprawa, dokumenty również znajdziesz w sieci.
Piotrek Zajc
Piotrek Zajc
Piotr ma zupełną rację.Troszkę poszperałam i znalazłam w par.Iłża jeden akt urodzenia i jeden zgonu siostry Karola-Franciszki Frynasówny, córki Andrzeja i Joanny Skalskiej.
Akt ur ma nr 106 z 1893 roku, a akt zgonu tejże Franciszki ma nr 156 z 1904.
Przejrzyj wszystkie zgony po roku 1893 to może znajdziesz akt zgonu Andrzeja i Joanny ze Skalskich i dowiesz się więcej o nich.
Aha, i nie mieszkali wtedy w Woli Pasztowej tylko w Płusach par.Iłża.
Pozdrawiam
Dana
Akt ur ma nr 106 z 1893 roku, a akt zgonu tejże Franciszki ma nr 156 z 1904.
Przejrzyj wszystkie zgony po roku 1893 to może znajdziesz akt zgonu Andrzeja i Joanny ze Skalskich i dowiesz się więcej o nich.
Aha, i nie mieszkali wtedy w Woli Pasztowej tylko w Płusach par.Iłża.
Pozdrawiam
Dana
-
Rycombel_Izabela