Skalski i Frynas

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Rycombel_Izabela

Skalski i Frynas

Post autor: Rycombel_Izabela »

Temat: "Rodzina Skalskich i Frynasów"*

Oczywiście poszukuję aktów urodzenia Andrzeja Frynasa i Joanny Skalskiej.
Bardzo proszę o pomoc! Parafia prawdopodobnie Rzeczniów. Pozdrawiam

* moderacja tematu [Sianin_1948]
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Izabelo może bardziej będzie "oczywiste", jeśli podasz lata w których ta para mogła się urodzić?
Dana
Rycombel_Izabela

Dana,
Bardzo dziękuję za podpowiedź, tyle razy modyfikowałam swoją prośbę, że zjadłam najważniesze informacje. Daty dokładniej nie znam, mogą to być lata 1850 ich syn Karol urodził sie około 1873 roku w Pasztowej Woli parafia Rzeczniów. Joanna Skalska podobnież pochodzi z Białorusi/Ukrainy
Jeśli mogę prosić o pomoc, będę wdzięczna :)
Awatar użytkownika
Piotr_Zajc

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Piotr_Zajc »

Wola Pasztowa to Iłża nie Rzeczniów i tam szukałbym dokumentów dotyczących Frynasów na twoim miejscu, tym bardziej że masz to szczęście i znajdziesz dokumenty z tej parafi online. Odszukanie Karola i Andrzeja (jeśli faktycznie urodzili się w Woli Pasztowej) nie powinno sprawić Ci problemu. Gdyby to jednak był Rzeczniów to ta sama sprawa, dokumenty również znajdziesz w sieci.

Piotrek Zajc
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Piotr ma zupełną rację.Troszkę poszperałam i znalazłam w par.Iłża jeden akt urodzenia i jeden zgonu siostry Karola-Franciszki Frynasówny, córki Andrzeja i Joanny Skalskiej.
Akt ur ma nr 106 z 1893 roku, a akt zgonu tejże Franciszki ma nr 156 z 1904.
Przejrzyj wszystkie zgony po roku 1893 to może znajdziesz akt zgonu Andrzeja i Joanny ze Skalskich i dowiesz się więcej o nich.
Aha, i nie mieszkali wtedy w Woli Pasztowej tylko w Płusach par.Iłża.
Pozdrawiam
Dana
Rycombel_Izabela

Bardzo WAM dziękuję za pomoc i cenne wskazówki! Jeśli gdzieś utknę poproszę o pomoc! Natomiast jeśli chodzi o mnie mogę pomóc w poszukiwaniach z terenu Sandomierza.
Pozdrawiam Iza
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”