Trzeciakiewicz, Nąckiewicz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Owczarek_Aneta

Trzeciakiewicz, Nąckiewicz

Post autor: Owczarek_Aneta »

Witam poszukuję przodków z rodzin Trzeciakiewicz i Nąckiewicz zam. w Działoszynie. Stamtąd pochodzą moi prapradziadkowie Ignacy Trzeciakiewicz i Antonina Nonczkiewicz, Nąckiewicz z którą ożenił się 20.02.1900r. Z tego związku w 1901r. ur. Eugenia, w 1904r. urodził się Roman, mój pradziadek, w 1907r. urodziła się Natalia. Rodzicami Antoniny Nąckiewicz byli Jan i Julianna Drabowicz.
Matysiak

Sympatyk

Post autor: Matysiak »

Musisz szukać w metrykach (część jest na tym portalu, a część w AP Łódź) - w Działoszynie zachowały się od 1808 roku, potem zostają Ci tylko księgi miejskie dostępne w SZWA. Widziałem nazwiska, które podajesz w księgach miejskich Działoszyna około 1680 roku. Zerknij też na http://polski-cmentarz.pl/dzialoszyn/gr ... hp?id=form - spis grobów w Działoszynie.

Pozdrawiam

Piotr
Owczarek_Aneta

Post autor: Owczarek_Aneta »

Dziękuje za podpowiedzi, akurat metryki mam przeszukane, i na portalu i w archiwach, księgi miejskie zaskoczona jestem, a cóż za informacje mogę tam znaleźć o swoich przodkach? W Działoszynie nazwisko Trzeciakiewicz i Nąckiewicz są bardzo popularne. Cmentarz też przeszukałam na podanym linku niestey nie ma tam moich krewnych. Najbardziej interesuje mnie co stało się z moją praprababką Antoniną Trzeciakiewicz zd. Nąckiewicz, przed wybuchem II wojny była w Działoszynie. Później nie wiem co się z nią stało. Dziękuje za rady. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”