Nazwisko: Bielawski
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=20527&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Janusz_Andrasz

Dzień dobry,
ja również poszukuję informacji o Bielawskich, tyle że raczej zamieszkałych w Cepcewiczach Wielkich. Należały one do parafii Bereźnica. Jestem prawnukiem Stanisława Bielawskiego, ur. w 1898 r., naprawdopodobniej w Cepcewiczach.
Czy udało się Pani może zdobyć jakieś informacje na temat nazwiska Bielawski w tym regionie?
pozdrawiam
Janusz St. Andrasz
janusz.st.a@gmail.com
ja również poszukuję informacji o Bielawskich, tyle że raczej zamieszkałych w Cepcewiczach Wielkich. Należały one do parafii Bereźnica. Jestem prawnukiem Stanisława Bielawskiego, ur. w 1898 r., naprawdopodobniej w Cepcewiczach.
Czy udało się Pani może zdobyć jakieś informacje na temat nazwiska Bielawski w tym regionie?
pozdrawiam
Janusz St. Andrasz
janusz.st.a@gmail.com
-
pstrzel

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Witam,
W mojej dalszej rodzinie istnieją Bielawscy, ale z Brzozowa, podkarpackie. Wojciech (łać. Adalbertus) Bielawski, ur. 12.04.1895 wyemigrował do USA i tam zmarł w 1982 r. jako Albert Bielawski. Jego rodzicami byli Józef Bielawski i Domicela zd. Zalot. Mieli również syna Stanisława, ur. 02.05.1892, jak i Michała, Helenę i Jana. Wszyscy urodzeni w Brzozowie. Posiadam ich rodzinne zdjęcie z wizyty Alberta w Polsce.
Pozdrawiam,
Piotr S.
W mojej dalszej rodzinie istnieją Bielawscy, ale z Brzozowa, podkarpackie. Wojciech (łać. Adalbertus) Bielawski, ur. 12.04.1895 wyemigrował do USA i tam zmarł w 1982 r. jako Albert Bielawski. Jego rodzicami byli Józef Bielawski i Domicela zd. Zalot. Mieli również syna Stanisława, ur. 02.05.1892, jak i Michała, Helenę i Jana. Wszyscy urodzeni w Brzozowie. Posiadam ich rodzinne zdjęcie z wizyty Alberta w Polsce.
Pozdrawiam,
Piotr S.
-
Bielawska_Patrycja

Dzien dobry,
moja rodzina Bielawskich pochodzi w Wasiliszek (teraz Bialorus).
pozdrawiam
Patrycja
moja rodzina Bielawskich pochodzi w Wasiliszek (teraz Bialorus).
pozdrawiam
Patrycja
Dzień dobry,
W mojej rodzinie występują Bielawscy z Osielska.
W mojej rodzinie występują Bielawscy z Osielska.
Serdecznie pozdrawiam
Damian
Damian
Witam.
Ja poszukuję rodziny Bielawskich z miejscowości Kępie Zaleszańskie, Zaleszany i okolice
Pozdrawiam. Dorota
Ja poszukuję rodziny Bielawskich z miejscowości Kępie Zaleszańskie, Zaleszany i okolice
Pozdrawiam. Dorota
Re: Nazwisko: Bielawski
Do mnie tez rodzina Bielawskich z Brzozowa. Dokładnie chodzi o rodziców ks.Józefa Bielawskiego , nazwisko Kostkapstrzel pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Piotr S.
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Ten ksiądz?rynio pisze: Do mnie tez rodzina Bielawskich z Brzozowa. Dokładnie chodzi o rodziców ks.Józefa Bielawskiego , nazwisko Kostka
https://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3ze ... (duchowny)
Jak brzmi twoje pytanie?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Krystyna.waw pisze:Ten ksiądz?rynio pisze: Do mnie tez rodzina Bielawskich z Brzozowa. Dokładnie chodzi o rodziców ks.Józefa Bielawskiego , nazwisko Kostka
https://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3ze ... (duchowny)
Jak brzmi twoje pytanie?
Tak,ten ksiądz.Szukam,kazdej informacji,skanu itd o jego rodzinie