Hoduciszki, Przodkowie na Litwie

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Anita_Kuszczak

Sympatyk

Post autor: Anita_Kuszczak »

Czy ktoś ma dostęp do ksiąg parafialnych kościoła Matki Bożej Szkalperznej w Hoduciszkach (Litwa)? Albo wie gdzie szukać? Poszukuję aktu małżeństwa Piotra Sinkiewicza (ojciec Szymon Sinkiewicz, matka Krystyna Sinkiewicz) urodzonego i zamieszkałego we wsi Stuki oraz Franciszki Juchno (brak jakichkolwiek informacji). Według moich obiczeń ślub miał miejsce pomiędzy rokiem 1915 a 1918.
klisza

Post autor: klisza »

tu znajdziesz wszystkie zeskanowane metryki http://193.219.81.76/~baris/Adutiskis.html
Anita_Kuszczak

Sympatyk

Post autor: Anita_Kuszczak »

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Udało mi się dotrzeć do tej strony wcześniej. Znalazłam informacje o przodkach jedynie w spisach ludności, ale odstęp 65 lat pomiędzy spisami utrudnia poszukiwania. Mimo to dziękuję
Mooki

Post autor: Mooki »

Byłbym bardzo wdzięczny za podobną informację dotyczącą ksiąg metrykalnych parafii pw. Najświętszej Trójcy w Głębokiem. Dziś to już Białoruś, ale do 1939 roku miasto Głębokie należało do woj. wileńskiego. Wiem, że w Wilnie (CPAHL) znajduje się część tych ksiąg z połowy XIX wieku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”