Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Informacje, które posiadam są bardzo małe, dlatego proszę osoby, które mają jako takie, lub też większe doswiadczenie w poszukiwanu rodziny za granicą o pomoc.
Poszukuję Marcina Okupniarka syna Stanisława i Apolonii z domu Leśniewska, który urodził się w Rozalinie w 1891 roku. Wiem, że wyemigrował do Stanów, mając dwadzieścia parę lat, dokładnie nie wiem ile.
Miał dwoje dzieci Ignaca i Anastazję.
To wszystko co wiem
Pozdrawiam Kosiński Jerzy
Poszukuję rodziny w Stanach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kosiński_jERZY
-
kowalskiJan
Znalazłem kartę przybycia (statek) członka mojej rodziny do Ellis Island ( początek XX wieku). Bardzo trudno odczytać, jest niezbyt wyraźnie napisana. Co mogę zrobić by dowiedzieć się jaki adres w USA został przez niego podany. Mam numer, nazwę statku, skąd wypłynął, kiedy przybył, ale brak mi informacji - punktu zaczepienia - adresu. Mógłbym wówczas szukać dalej. Może w spisie powszechnym - wiem że po jego śmierci została jego rodzina w USA.
-
Wladyslaw_Moskal

Panie Janie,
Tadeusz probowal skierowac poprzednika do DOBRYCH LUDZI, ktorzy pomagaja w takich sprawach.
Zapewniam Pana, ze w tym watku nie bede pomagal, bo nie mam ochoty przeszukiwac
calego Forum za indywidualnym watkiem i z drugiej strony, lekcewazy Pan osoby, ktore pomagaja
od dawana w poszukiwaniu krewnych w USA, ale w glownym watku;
....jak poszukiwać rodziny ze Stanów Zjednoczonych????
Tadeusz probowal skierowac poprzednika do DOBRYCH LUDZI, ktorzy pomagaja w takich sprawach.
Zapewniam Pana, ze w tym watku nie bede pomagal, bo nie mam ochoty przeszukiwac
calego Forum za indywidualnym watkiem i z drugiej strony, lekcewazy Pan osoby, ktore pomagaja
od dawana w poszukiwaniu krewnych w USA, ale w glownym watku;
....jak poszukiwać rodziny ze Stanów Zjednoczonych????