Krajno Parcele
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Krajno Parcele
Dzień dobry. Poszukuję metryk z parafii Krajno Parcele. Parafia powstała w 1920r. Gdzie mam szukac zasobów. Pozdrowienia
Krajno Parcele
Witam,
zasobów należy szukać w parafii
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=3723
pozdrawiam monika
zasobów należy szukać w parafii
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=3723
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Krajno Parcele
Krajno, jak i np. Górno, Skorzeszyce (zanim powstały w nich kościoły) należały wcześniej do parafii Daleszyce i są tu na portalu, w zakładce metryki skany chrztów, małżeństw i zgonów od 1810 do 1909, a nawet wcześniejsze. Po 1909 próbować w Archiwum Państwowym (w sumie nie wiem do którego roku może mieć archiwum 1915?) albo reszty już w parafii szukać, ewentualnie miejscowym usc.
Pozdrawiam,
Mila
Pozdrawiam,
Mila
Dzień Dobry,
Chciałem wznowić temat, bo poszukuje aktów urodzenia z Krajna i zauważyłem dziwną rzecz.
W księgach parafii Daleszyce do roku 1789 są akta z Krajna, a od roku 1790 Krajno sie już nie pojawia.
Czy ktoś wie czym to może być spowodowane, skoro parafia w Krajnie powstała dopiero w 1920?
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
Chciałem wznowić temat, bo poszukuje aktów urodzenia z Krajna i zauważyłem dziwną rzecz.
W księgach parafii Daleszyce do roku 1789 są akta z Krajna, a od roku 1790 Krajno sie już nie pojawia.
Czy ktoś wie czym to może być spowodowane, skoro parafia w Krajnie powstała dopiero w 1920?
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
-
Michał_Trzpiot

Od roku 1790 metryki z Krajna były pisane przez zakonników ze Świętej Katarzyny. Jest taka adnotacja w jednej z ksiąg par. Daleszyce. Po jakimś czasie z powrotem Krajno zaczęło pojawiać się w księgach daleszyckich. Gdzie są metryki ze Świętej Katarzyny - nie mam pojęcia. Sam również szukam kilku urodzeń z Krajna z tamtych lat.
Pozdrawiam, Michał