Nazwisko: Jędryszczyk
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=22065&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Świątek_Katarzyna

Mam troszkę u siebie w drzewie Andryszczyków/Andrejszczyków/Jędryszczyków/Jędrejszczyków/Jędryśczyków itd, na ile pewnie starczy wyobraźni, którzy byli związani z Nagoszewem. Są to dzieci Adama Jędryszczyka i Franciszki Mech (ślub w 1836 w Długosiodle). Część z nich brała tam śluby. Jednak w miarę upływu czasu towarzystwo trochę się porozjeżdżało po okolicznych wsiach, może nawet dalej.
Przyznam, że bardzo zależy mi na rozbudowaniu tej gałęzi, jednak jest to bardzo trudne. Byłabym wdzięcna za pomoc. Sama również służę pomocą, o ile taką jestem w tanie udzielić.
Z uwagi na rozsianie Andryszczyków, którzy mnie interesują, po mazowszańskich wsiach, założyłam własny wątek dotyczący Andtyszczyków z całego Mazowsza. Tak informuję, żeby nie śmiecić tu wątku dotyczącego tylko Nagoszewa.
Przyznam, że bardzo zależy mi na rozbudowaniu tej gałęzi, jednak jest to bardzo trudne. Byłabym wdzięcna za pomoc. Sama również służę pomocą, o ile taką jestem w tanie udzielić.
Z uwagi na rozsianie Andryszczyków, którzy mnie interesują, po mazowszańskich wsiach, założyłam własny wątek dotyczący Andtyszczyków z całego Mazowsza. Tak informuję, żeby nie śmiecić tu wątku dotyczącego tylko Nagoszewa.
Poszukuję nazwisk: Bloch i Kopaniarz parafii Długosiodło.