Witam
w posiadanym AŚ mam wpis: urodzona w parafii Topczewo powiaty bielsk podlaski.
Nie ma jej w SZwA ani w naszych bazach metryk, nie znalazłem też w GenBazie.
Czy macie pomysł gdzie znajdę księgi z tej parafii ok 1909 roku
Topczewo pow. Bielsk Podlaski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- jarymi

Topczewo pow. Bielsk Podlaski
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
-
jamiolkowski_jerzy

Prawie na pewno (to "prawie" dlatego bo osobiście nie korzystałem) księgi są w AD w Drohiczynie, W parafii został po nich tylko swoisty ślad w postaci spisu zdarzeń metrykalnych.
Tajemnicze dlaczego nie ma ich w AP w Białymstoku gdzie powinny trafić kopie?. Chyba że znalazły się tam w zasobie ksiąg Wyszek bowiem to do tej gminy przynależą miejscowości podległe parafii Topczewo.
Pozdrawiam
Tajemnicze dlaczego nie ma ich w AP w Białymstoku gdzie powinny trafić kopie?. Chyba że znalazły się tam w zasobie ksiąg Wyszek bowiem to do tej gminy przynależą miejscowości podległe parafii Topczewo.
Pozdrawiam
- jarymi

Dzięki
Poszukam w Wyszkach bo Drochiczyn raczej odpada. Dobrze że nic bardzo ważnego nie potrzebuje, bo ta rodzina przeprowadziła sięd o Warszawy, ale dla kompletności chciałem odszukać AU
Dzięki i pozdrawiam
Poszukam w Wyszkach bo Drochiczyn raczej odpada. Dobrze że nic bardzo ważnego nie potrzebuje, bo ta rodzina przeprowadziła sięd o Warszawy, ale dla kompletności chciałem odszukać AU
Dzięki i pozdrawiam
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
-
marek_kondrat