Witam,
parafia Koziegłówki
proszę o pomoc w odczytaniu 2 słów określającego Jana Zimońskiego, oraz nawzwisko matki.... małżonka z Aktu 23, s. Grzegorza Zimońskiego i Marianny zd....?
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=2115410
Z tego co sprawdziłem wcześniej Jan brał ślub w 1850 r z Agatą Będkowską, chyba że o innego Jana chodzi - jeśli o tego chodzi jest s. Grzegorza i Katarzyny Sojka... nie wiem czy ów Grzegorz miałby 2 synów Janów, czy poprostu Grzegorzów było 2 po różnych ojcach (np. braciach)
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=2115410
Pozdrawiam
Mariusz
Dziękuję
Mariusz
Prośba w odczytaniu kilku słow
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Irena_Kaczmarek

Witam
Te dwa słowa odczytuję tak : - Kawalerem włościaninem /włościaninym/.
...s.Grzegorza i Marianny Lukrajdównej /literka pierwsza pisana podobnie jak w wyrazie Lgota/
Pozdrawiam
Irena
Te dwa słowa odczytuję tak : - Kawalerem włościaninem /włościaninym/.
...s.Grzegorza i Marianny Lukrajdównej /literka pierwsza pisana podobnie jak w wyrazie Lgota/
Pozdrawiam
Irena
dziękuję bardzo, czyli to inny Jan innego Grzegorza;)
Nieśmiało, jeszcze zapytam ... Pani Nazwisko z jakiego regionu pochodzi, ja szukam przodków krewnych w łódzkiem - paraf. Krzemienica..
Pozdrawaiam
Mariusz
Nieśmiało, jeszcze zapytam ... Pani Nazwisko z jakiego regionu pochodzi, ja szukam przodków krewnych w łódzkiem - paraf. Krzemienica..
Pozdrawaiam
Mariusz
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
- Irena_Kaczmarek