Ciarkowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ciarkowski
Dzień Dobry!
Poszkuję informacji o rodzinie Ciarkowskich.
Konkretnie chodzi o Szczepana Ciarkowskiego ur. 1869r., zm. 1947r. w Wąbrzeźnie.
Wiem że na początku XX. Wieku mieszkał w okolicach Chełmży a konkretnie we wsi Obrąb. Niestety nie wiem gdzie się urodził a w metrykach parafii rzymskokatolickiej w Chełmży nie ma wzmianki o nim.
Żoną była Cecylia Wiśniewska 1875 (Strucfoń) - 1957 (Wąbrzeźno).
Niestety ani w metrykach parafii rzymskokatolickiej w Lisewie do której należał Strucfoń, ani w okolicach Chełmży nie znalazłem aktu małżeństwa.
Dla tego powoli nie wiem gdzie jeszcze móglbym szukać...
Być może ktoś z was ma jakieś infomacje?
Z góry dziękuję!
Kamil.
Poszkuję informacji o rodzinie Ciarkowskich.
Konkretnie chodzi o Szczepana Ciarkowskiego ur. 1869r., zm. 1947r. w Wąbrzeźnie.
Wiem że na początku XX. Wieku mieszkał w okolicach Chełmży a konkretnie we wsi Obrąb. Niestety nie wiem gdzie się urodził a w metrykach parafii rzymskokatolickiej w Chełmży nie ma wzmianki o nim.
Żoną była Cecylia Wiśniewska 1875 (Strucfoń) - 1957 (Wąbrzeźno).
Niestety ani w metrykach parafii rzymskokatolickiej w Lisewie do której należał Strucfoń, ani w okolicach Chełmży nie znalazłem aktu małżeństwa.
Dla tego powoli nie wiem gdzie jeszcze móglbym szukać...
Być może ktoś z was ma jakieś infomacje?
Z góry dziękuję!
Kamil.
Ciarkowski
Witam
Moi Ciarkowscy pochodzą z Trzcianna Wladysław Ciarkowski ur 1871 r zm 1944r w Brwilnie Dolnym koło Soczewki woj mazowieckie.
żona była Wiktoria Pieniążek z Brwilna Dolnego.
Pozdr Agnieszka.
Moi Ciarkowscy pochodzą z Trzcianna Wladysław Ciarkowski ur 1871 r zm 1944r w Brwilnie Dolnym koło Soczewki woj mazowieckie.
żona była Wiktoria Pieniążek z Brwilna Dolnego.
Pozdr Agnieszka.
-
Maślanek_Joanna

Ciarkowski
A czy masz akt zgonu Szczepana z 1947? Tam powinno być podane miejsce urodzenia. W rodzinie nikt nie wie? to niezbyt odległa przeszłość...
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Ciarkowski
Dziękuję wam, nie spodziewałem się tak szybkich odpowiedzi... 
@Agnieszka: Ale Szczepana w swoim drzewie nie masz?
@Joanna: Mam akt zgonu z parafii w Wąbrzeźnie ale tam niestety nie stoi miejsce urodzenia. Próbuję właśnie uzyskać akt zgonu z USC. Obawiam się jednak że tam być może też będzie brak adnotacji. Niestety nie mam kontaktu z tą częścią rodziny która mogłaby coś wiedzieć...
@Agnieszka: Ale Szczepana w swoim drzewie nie masz?
@Joanna: Mam akt zgonu z parafii w Wąbrzeźnie ale tam niestety nie stoi miejsce urodzenia. Próbuję właśnie uzyskać akt zgonu z USC. Obawiam się jednak że tam być może też będzie brak adnotacji. Niestety nie mam kontaktu z tą częścią rodziny która mogłaby coś wiedzieć...
Ciarkowski
Niestety nie mam w swoim drzewie Szczepana. Myslę że chyba to nie chodzi i tych Ciarkowskich.
Pozdr Agnieszka.
Pozdr Agnieszka.