Szukam wyszukiwarki lub strony genealogicznej do wyszukania metryk we Wiedniu.
Może mi kto podpowie.
Pozdrawiam
Marek
Poszukiwanie metryk we Wiedniu
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Marek.Podolski

-
Kasia_Marchlińska

Poszukiwanie metryk we Wiedniu
Dołączam się. Mam jedną osobę ok roku 1832 urodzoną we Wiedniu tak jakoś "wyjazdowo" bo rodzina mieszkała w Warszawie.
Nazywał się Jan Fryderyk Geysmer. Chętnie bym zdobyła metrykę.
Kaśka
Nazywał się Jan Fryderyk Geysmer. Chętnie bym zdobyła metrykę.
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Re: Poszukiwanie metryk we Wiedniu
Witam,sloniatko60 pisze:Szukam wyszukiwarki lub strony genealogicznej do wyszukania metryk we Wiedniu.
Może mi kto podpowie.
Pozdrawiam
Marek
Marku tu masz wiedeńskie (i nie tylko) metryki: http://icar-us.eu/cooperation/online-portals/matricula (na stronie klikasz "Zum Archiv", nast. wchodzisz w "AT Oesterreich / Austria" i wszystko dalej powinno być już jasne - "ATW-Wien..." oraz na końcu "Wien Stadt", gdzie w konkretnej parafii masz już zdigitalizowane księgi). Co do indeksów, to polecam odwiedzenie www.genteam.at (wymagana jest tam jednak bezpłatna rejestracja).
Pzdr,
MP1982
Pozdrawiam, Michał P.
- Marek.Podolski