Strykier Karol vel Strykierczyk i Janiszewska Katarzyna

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
annastregiel

Sympatyk
Nowicjusz

Strykier Karol vel Strykierczyk i Janiszewska Katarzyna

Post autor: annastregiel »

Temat: "Karol Strykier vel Strykierczyk i Katarzyna Janiszewska"*

Witam.

Od lat, bezskutecznie, poszukuję dalszych losów tego małżeństwa. Pobrali się w 1809 r. w Rokszycach,par. Piotrków Trybunalski (gm.). On, Karol Strykier vel Strykierczyk, 22-letni kawaler, kunsztu stolarskiego, syn Bogumiła i Heleny,którzy w okolice Piotrkowa przybyli z par. Granowo w Wielkopolsce. Ona - Katarzyna Janiszewska, owczarkówna,l. 20, córka Mateusza i Agnieszki, okazała się metryką wyjętą z ksiąg kościoła grąbkowskiego,podpisaną przez księdza-proboszcza Dominika Drwęskiego.
I ślad po nich się urywa... Przeszukałam wiele sąsiednich parafii i nigdzie nie znalazłam ich aktu zgonu lub aktu urodzin ich dzieci...
Może coś przeoczyłam, a ktoś przypadkowo trafi na ślad tego małżeństwa... Będę bardzo wdzięczna za każdą informację, czy sugestię...

Pozdrawiam.
Anna Stręgiel

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”