Wochlikowie - poszukuję informacji

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Amaranta

Sympatyk

Wochlikowie - poszukuję informacji

Post autor: Amaranta »

Temat: "Rodzina Wochlików"*

Poszukuję informacji o pochodzeniu rodziny Wochlik zamieszkałej w Łęczycy. Trop urywa mi się dość szybko - w latach 1906-1910 rodzi się trójka dzieci Andrzeja i Agnieszki z Fieczyńskich (Stefania, zmarły jako dziecko Kazimierz Andrzej i Kazimiera). Nie ma natomiast metryki najstarszego syna, Stanisława, urodzonego w 1903 roku. Nazwisko panieńskie Agnieszki jest różnie zapisywane (Ficińska, Feczyńska - w pamięci rodziny zachowało się jako Kwiecińska), podobno pochodziła z Warszawy.

Z podanego wieku rodziców wynika, że Andrzej urodził się ok. 1867 roku, zaś Agnieszka - ok. 1883. Wygląda na to, że przyjechali do Łęczycy już z pierwszym dzieckiem, ale nie mam pojęcia, skąd?

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Nazwisko Wochlik jest dzisiaj rzadkie, być może noszą je potomkowie jednej rodziny?

Pozdrawiam,

Daria

* moderacja tematu [Sianin_1948]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”