parafia choroszcz
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
parafia choroszcz
cleared
Ostatnio zmieniony sob 01 gru 2012, 02:54 przez paien, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Ja kontaktowałem się z parafią Choroszcz mailowo i uzyskałem informację, że wszystkie zachowane akta z XIX w. zostały przekazane do Archiwum Archidiecezjalnego w Białymstoku.
Ja kontaktowałem się z parafią Choroszcz mailowo i uzyskałem informację, że wszystkie zachowane akta z XIX w. zostały przekazane do Archiwum Archidiecezjalnego w Białymstoku.
Pozdrawiam
Łukasz Sokół
Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński
http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
Łukasz Sokół
Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński
http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
-
Albin_Kożuchowski

Witam.
W AP W Białymstoku są mikrofilmy akt metrykalnych parafii rzymsko-katolickich Archidiakonatu Białostockiego z lat 1808-1864. Są tam również mikrofilmy z parafii Choroszcz. W jakim są one stanie z poszczególnych lat, trudno mi powiedzieć, ale są. Można wejść na stronę AP w Białymstoku i sprawdzić, jaki numer ma mikrofilm z poszukiwanym okresem.
W AP W Białymstoku są mikrofilmy akt metrykalnych parafii rzymsko-katolickich Archidiakonatu Białostockiego z lat 1808-1864. Są tam również mikrofilmy z parafii Choroszcz. W jakim są one stanie z poszczególnych lat, trudno mi powiedzieć, ale są. Można wejść na stronę AP w Białymstoku i sprawdzić, jaki numer ma mikrofilm z poszukiwanym okresem.
Pozdrawiam AlbinKoz.
-
Albin_Kożuchowski

www.bialystok.ap.gov.pl/
Jak się otworzy strona archiwum /po kliknięciu w biało-czerwone pole/, kliknij w zakładkę "wydawnictwa" i tam znajdziesz informator o wspomnianych mikrofilmach.
Jak się otworzy strona archiwum /po kliknięciu w biało-czerwone pole/, kliknij w zakładkę "wydawnictwa" i tam znajdziesz informator o wspomnianych mikrofilmach.
Pozdrawiam AlbinKoz.
-
Albin_Kożuchowski

www.bialystok.ap.gov.pl/teksty/mikro/akta_metryk.pdf
Można jeszcze bezpośrednio dotrzeć do informatora.
Można jeszcze bezpośrednio dotrzeć do informatora.
Pozdrawiam AlbinKoz.
-
Albin_Kożuchowski