Nazwisko: Pytel
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8862&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Gość
Witam, a moze wie Pan skąd pochodzą przodkowie. Byc moze linie rodowe jakos sie pokrywają? Pozdrawiam
-
Piotr_M_Pytel

Witam,
Moi przodkowie pochodza ze wsi Seroczyn. Wies znajduje sie obok Sterdyni, w powiecie sokołowskim, w województwie mazowieckim, przed Bugiem.
- Michał Pytel (ur.1850) + Agnieszka Kamont (z Kamontów)
---Antoni Pytel (1884)
---Tekla Pytel (1886)
---Józef Pytel (1892)
------Tadeusz Pytel (1923)
------Mieczysław Pytel (1926) + Walentyna Stepczyńska
----------Adam Pytel + Hanna Kalinowska
---------------Piotr Pytel (1984)
----------Andrzej Pytel + Iza Dembinska
---------------Michał Pytel (1985)
---------------Joanna Pytel
---Tomasz Pytel (1894)
---Leokadia Pytel (1897)
---Helena Pytel (1899)
---Jan Pytel (1901)
---Barbara Pytel (1903)
Znam jedynie dzieci Michala Pytla (nie wiem czy to wszystkie, ale do tych osob dotarlem sprawdzajac akty urodzenia w archiwum panstwowym w Siedlcach) i Jozefa Pytla, z racji na to iz byl moim pradziadkiem. Pozostalych, nie znam, nie wiem gdzie zamieszkiwali i jakie byly ich dalsze losy.
Przeszukujac archiwa znalazlem mnóstwo rodzin o nazwisku Pytel zammieszkujacych okolice Sterdyni. Jezeli kto ma jakies kolegicja, lub dodatkowe informacje mogace pomoc w tworzeniu drzewa bede bardzo zobowiazany.
Pozdrawiam
Moi przodkowie pochodza ze wsi Seroczyn. Wies znajduje sie obok Sterdyni, w powiecie sokołowskim, w województwie mazowieckim, przed Bugiem.
- Michał Pytel (ur.1850) + Agnieszka Kamont (z Kamontów)
---Antoni Pytel (1884)
---Tekla Pytel (1886)
---Józef Pytel (1892)
------Tadeusz Pytel (1923)
------Mieczysław Pytel (1926) + Walentyna Stepczyńska
----------Adam Pytel + Hanna Kalinowska
---------------Piotr Pytel (1984)
----------Andrzej Pytel + Iza Dembinska
---------------Michał Pytel (1985)
---------------Joanna Pytel
---Tomasz Pytel (1894)
---Leokadia Pytel (1897)
---Helena Pytel (1899)
---Jan Pytel (1901)
---Barbara Pytel (1903)
Znam jedynie dzieci Michala Pytla (nie wiem czy to wszystkie, ale do tych osob dotarlem sprawdzajac akty urodzenia w archiwum panstwowym w Siedlcach) i Jozefa Pytla, z racji na to iz byl moim pradziadkiem. Pozostalych, nie znam, nie wiem gdzie zamieszkiwali i jakie byly ich dalsze losy.
Przeszukujac archiwa znalazlem mnóstwo rodzin o nazwisku Pytel zammieszkujacych okolice Sterdyni. Jezeli kto ma jakies kolegicja, lub dodatkowe informacje mogace pomoc w tworzeniu drzewa bede bardzo zobowiazany.
Pozdrawiam
- Dławichowski

- Kontakt:
Dzień dobry!
Proponuję poszukać kontaktu z koleżanką genealog > Kornelią Major. prezesem "Świętogenu", czyli Świętokrzyskiego Tow. Gen. z siedzibą w Kielcach. Podpowiada:
Krzycho z Koszalina
Proponuję poszukać kontaktu z koleżanką genealog > Kornelią Major. prezesem "Świętogenu", czyli Świętokrzyskiego Tow. Gen. z siedzibą w Kielcach. Podpowiada:
Krzycho z Koszalina
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/