dekret ministerstwa wojny CK Austrii z 18 IX 1869 nr 7121

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

wgorski10

dekret ministerstwa wojny CK Austrii z 18 IX 1869 nr 7121

Post autor: wgorski10 »

W akcie ślubu mojego prapradziadka napisano, że "nadto oblubieniec przedłożył dekret ministerstwa wojny z 18 IX 1869 nr 7121". Dotyczyło to armii austriackiej gdzie mój przodek był porucznikiem. Gdzie znajdę takie dekrety oraz inne dokumenty np. dotyczące służby? Patrzyłem na stronie archiwum wiedeńskiego ale jeśli dobrze zrozumiałem to Austria musiała odesłać swoje archiwa w latach 20-tych do krajów skąd pochodzili żołnierze.
pozdrawiam Wojciech Górski
Awatar użytkownika
Szuwar

Sympatyk

Post autor: Szuwar »

Witam

Austro-Węgry
Historia wyjątkowego wielonarodowego państwa Habsburgów

http://austro-wegry.info/

Tu na pewno znajdą się ludzie którzy potrafią odpowiedzieć lub podpowiedzieć gdzie szukać
Andrzej
wgorski10

Dziękuję
Pozdrawiam Wojciech Górski

Poszukuję: Górscy (Rogoźno, Kościan), Robowski (burmistrz Kościana), Gronowicz (Sulmierzyce), Meltzer (Opava, Tarnów, Lwów), Birnbaum (Rojówka nowosądeckie, Rzeszów)
Marie

Sympatyk

Post autor: Marie »

wgorski10

Dziękuję za tego Górskiego ale to niestety nie rodzina. W tym wypadku szukam Ferdynanda Meltzera urodzonego ok 1820 roku w Opavie unterleutnanta żandarmerii stacjonującego w Galicji (Tarnów, Lwów)
Pozdrawiam Wojciech Górski

Poszukuję: Górscy (Rogoźno, Kościan), Robowski (burmistrz Kościana), Gronowicz (Sulmierzyce), Meltzer (Opava, Tarnów, Lwów), Birnbaum (Rojówka nowosądeckie, Rzeszów)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”