Proszę Proszę przetlumaczenie

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

Proszę o przetlumaczenie aktu ślubu w parafii Zrębice ostatni akt z 1794roku- prawa strona księgi, chyba 20luty Piotr Krzyczmonik i Katarzyna

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=2115410

Ślicznie dziękuję
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Mariok

Sympatyk

Prosze o omoc
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Nie potrafię skojarzyć nazwiska Katarzyny:

Dnia 20 kwietnia, ja, co wyżej, pobłogosławiłem małżeństwa pracowitych Piotra Krzyczmonika i Katarzyny ...ackiej prawne zawarcie – obojga prawiczków, trojgiem zapowiedzi poprzedzone, pojedynczo w dnie niedzielne, wobec Ludu zgromadzonego wygłoszonymi. Pobłogosławiłem wobec świadków Stefana Radeckiego i Jana Szuitera[?] z Osin.
Zbigniew
Mariok

Sympatyk

Prawdopodobnie Kaweckia lub Kowacka. dziękuję slicznie
Mariusz

Poszukuję rodzin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”