Malanowski-Pilarek

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
historyk1920

Sympatyk
Nowicjusz

Malanowski-Pilarek

Post autor: historyk1920 »

Odnalazłem Akt urodzenia z roku 1884(w Archiwum w Łodzi) z miejscowości Góra /Cielce/ w którym znajdują się następujące dane o Rodzicach dziecka;
Józef Malanowski lat 40 , Wiktoria z domu Pilarek lat 40 . W/g danych rodzice urodzili się w roku
1844. I teraz jestem w przysłowiowej kropce ! Nie jestem w stanie określić/zlokalizować miejsca - Parafii (urodzenia Rodziców),
nie mogę zlokalizować miejsca zawarcia małżeństwa. Moja gorąca Prośba do Państwa - Proszę o informację, może
nazwisko jest znane, Posiadacie w swoich "Drzewach genealogicznych" w/w osoby,Podzielicie się bezcennymi informacjami?
(może ktoś z Szanownych Genealogów w najbiższym czasie odwiedzi Archiwum w Łodzi, będzie prowadził poszukiwania w
tym "rejonie", może w trakcie poszukiwań napotykaliście te nazwiska ?)
Za wszystkie informację z GÓRY Dziękuję

Pozdrawiam serdecznie

Marek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Malanowski-Pilarek

Post autor: Arek_Bereza »

Marku,
A czy to nie jest akt zgonu Wiktorii ? - http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =1&x=0&y=0
Napisano tam, że urodziła się w parafii Tubądzin, część metryk w genbazie http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,148308,1
Pozdrawiam,
Arek
Awatar użytkownika
historyk1920

Sympatyk
Nowicjusz

Malanowski-Pilarek

Post autor: historyk1920 »

Witaj Arku !
Rzeczywiście Wiktoria Pilarska z parafii Tubądzin c.Andrzeja i Tekli Pilarskich.
Wyszła za mąż w 1863 roku za Franciszka Malanowskiego .
Sprawdziłem ten "trop" - poszukuję Józefa nie Franciszka.
W dostępnych dokumentach/aktach brak wzmianki o (owdowieniu) ponownym małżeństwie !

Dziękuję - Pozdrawiam
Marek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”