Księgi z Miechowa
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Wojtek_Gabriel

Księgi z Miechowa
Witam,
W katalogach w GenBazie są metryki z Miechowa do roku 1837 (AD) i od roku 1875 (AP). Czy są gdzieś na sieci metryki z okresu pomiędzy? Szukam metryki urodzenia z roku ok. 1860.
Pozdrawiam,
Wojtek
W katalogach w GenBazie są metryki z Miechowa do roku 1837 (AD) i od roku 1875 (AP). Czy są gdzieś na sieci metryki z okresu pomiędzy? Szukam metryki urodzenia z roku ok. 1860.
Pozdrawiam,
Wojtek
Księgi z Miechowa
Ktoś tu kiedyś chyba pisał, że ta luka między zasobami AD i AP zachowała się w parafii i tylko tam jest dostępna.
Pozdrawiam
Hubert
Pozdrawiam
Hubert
-
Wojtek_Gabriel

Hubert, dziękuję za informację.
Kasia, szukam aktu urodzenia praprababci. Franciszka Uchto, córka Jana i Franciszki. Według wpisu na metryce zgonu powinna się urodzić ok. 1860, plus-minus jeden rok, w Podleśnej Woli, która według mojego rozeznania należała wtedy do parafii Miechów.
Pozdrawiam,
Wojtek
Kasia, szukam aktu urodzenia praprababci. Franciszka Uchto, córka Jana i Franciszki. Według wpisu na metryce zgonu powinna się urodzić ok. 1860, plus-minus jeden rok, w Podleśnej Woli, która według mojego rozeznania należała wtedy do parafii Miechów.
Pozdrawiam,
Wojtek
Mam w swoim drzewie Jana Uchto ur ok 1841 męża Franciszki ze Szwajów -ich syn Paweł urodził się w 1879 w Podleśnej Woli - Paweł miał żonę Marianne z Czekajów .Paweł i Marianna mieli Walentego ,Jana(był ojciem chrzestnym mojej babci) ,Stanisławe i Piotra (którego chrzestnym ojcem w 1909 roku był moj prapradziadek Szczepan Machejek z Pstroszyc
W roku 1857 urodził się Franciszek Uchto akt ur 18 -mozliwe ,ze to on .
W roku 1857 urodził się Franciszek Uchto akt ur 18 -mozliwe ,ze to on .
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
-
Wojtek_Gabriel