Skończyłem (przynajmniej, przypuszczam, że skończyłem) badania o rodowodzie biskupa męczennika w Dachau.
Gdzie można by publikować wyniki z tych moich poszukiwań ?
Pozdrawiam
Chrystian
Błogosławiony Michał Kozal
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Christian_Orpel

- Kontakt:
- Krystyna.waw

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
W internecie na blogu?
Założenie i prowadzenie bloga nic nie kosztuje.
Potem możesz posłać linkę do wikipedii, diecezji włocławskiej, archiwum Dachau
[ https://www.kz-gedenkstaette-dachau.de/ ... oteka.html ]
i gdzie tam jeszcze zechcesz
Założenie i prowadzenie bloga nic nie kosztuje.
Potem możesz posłać linkę do wikipedii, diecezji włocławskiej, archiwum Dachau
[ https://www.kz-gedenkstaette-dachau.de/ ... oteka.html ]
i gdzie tam jeszcze zechcesz
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
Christian_Orpel

- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź.
Nigdy nie stworzyłem blogu ...
Miałem na myśli raczej publikację na papierze, to wydaje mi się bardziej odpowiednie. Chciałbym, żeby figurowali w publikacji nie tylko przodkowie Michała Kozala, ale i wszystkie dzieci każdej pary przodków, a oczywiście wszystkie notatki o świadkach, chrzestnych, zawodach, przyczynach śmierci ...
W Wielkopolsce istniał kwartalnik "Gens", ale jak mi się zdaje, od kilku lat przestał istnieć.
Kolebki ojczyste błogosławionego (w południowej Wielkopolsce) to parafie Koryta, Rozdrażew, Krotoszyn, Raszków, Janków Zaleśny, Myjomice , ze strony ojca, a ze strony matki, Benice i Mokronos.
Wiem, że na tym terenie istnieją towarzystwa i stowarzyszenia historyczne i kulturowe, ale o ile wiem, te związane z Korytami i z Rozdrażewem nic nie publikują.
Pozdrawiam
Chrystian
Nigdy nie stworzyłem blogu ...
Miałem na myśli raczej publikację na papierze, to wydaje mi się bardziej odpowiednie. Chciałbym, żeby figurowali w publikacji nie tylko przodkowie Michała Kozala, ale i wszystkie dzieci każdej pary przodków, a oczywiście wszystkie notatki o świadkach, chrzestnych, zawodach, przyczynach śmierci ...
W Wielkopolsce istniał kwartalnik "Gens", ale jak mi się zdaje, od kilku lat przestał istnieć.
Kolebki ojczyste błogosławionego (w południowej Wielkopolsce) to parafie Koryta, Rozdrażew, Krotoszyn, Raszków, Janków Zaleśny, Myjomice , ze strony ojca, a ze strony matki, Benice i Mokronos.
Wiem, że na tym terenie istnieją towarzystwa i stowarzyszenia historyczne i kulturowe, ale o ile wiem, te związane z Korytami i z Rozdrażewem nic nie publikują.
Pozdrawiam
Chrystian
- Krystyna.waw

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
"odpowiedniości" nie rozumiem, ale nie muszę.Christian_Orpel pisze:Miałem na myśli raczej publikację na papierze, to wydaje mi się bardziej odpowiednie
Zauważ, że jedna publikacja nie wyklucza drugiej.
Ta w internecie jest do zrobienia od razu, bo redagowanie bloga jest proste, a teksty i obrazki masz chyba gotowe, więc wklejenie będzie szybkie.
Ta na papierze jest trudniejsza do zrealizowania, bardziej czasochłonna i wymaga nakładów finansowych.
Ta w internecie może być argumentem do przekonania kogoś na sfinansowanie papierowej wersji.
Za internetową przemawia też zasięg - ile osób dotrze do papierowej?
Krystyna