Poszukuję akt wyznania ewangelickiego z miejscowości Chojno z końca XVIII wieku.
Akta katolików z tej miejscowości są w parafii Golejewko AA Poznań.
Czy Ktoś z Was ma może wiedzę gdzie ich szukać?
W Miejskiej Górce i Jutrosinie nie ma.
pozdrawiam
Basia
Chojno powiat rawicki Ewangelicy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Roman_Szynka

- Kontakt:
Sprawdź czy interesujące Ciebie akta nie znajdują się w księgach parafii ewangelickiej w Sarnowie.
Pozdrawiam,
Roman
Pozdrawiam,
Roman
Nie ma 
Basia
Basia
Może w parafii ewangelickiej Piaski (Sandberg)?
Z tego, co pamiętam, to parafia ta obejmowała spory zasięg. Niestety, księgi dostępne tylko na miejscu w AP Poznań (nie ma skanów online). W tej parafii wyszła za mąż moja 4xprababka, która wg zapisu w akcie mieszkała w Pokrzywnicy (zdaje się, że chodzi o Pokrzywnicę w pow. śremskim, oddaloną o ok. 40 km od Piasków!).
Z Chojna do Piasków jest ok. 10 km.
Pozdrawiam,
Asia
Z tego, co pamiętam, to parafia ta obejmowała spory zasięg. Niestety, księgi dostępne tylko na miejscu w AP Poznań (nie ma skanów online). W tej parafii wyszła za mąż moja 4xprababka, która wg zapisu w akcie mieszkała w Pokrzywnicy (zdaje się, że chodzi o Pokrzywnicę w pow. śremskim, oddaloną o ok. 40 km od Piasków!).
Z Chojna do Piasków jest ok. 10 km.
Pozdrawiam,
Asia
- Roman_Szynka

- Kontakt:
Może w parafii ewangelickiej Piaski (Sandberg)?
Asiu to nie te Piaski! Do tych właściwych jest około 35 km!Z Chojna do Piasków jest ok. 10 km.
W powiecie rawickim był jeszcze kościół ewangelicki w Rawiczu. Ja jednak typowałbym kościół w Bojanowie - tamtejszy kościół obsługiwał też bardzo rozległy rejon. Z Chojna do Bojanowa jest około 25 km.
Pozdrawiam,
Roman