rodzina Marzec z Boronic, AP i ADK w Kielcach

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

pawrat

Sympatyk

rodzina Marzec z Boronic, AP i ADK w Kielcach

Post autor: pawrat »

Witam,

poszukuję aktów dotyczących rodziny Marzec z Boronic, pow. Pinczów, gm. i parafia Kościelec.

Mam tylko dane o Annie Mazur ur. 13.09.1890 Boronice, pow. Pińczów. Jej rodzicami byli Ludwik i Marianna z Kozińskich. Mężem Anny był Wiktor Zielaskiewicz z Ciechocinka. Po ślubie mieszkali w kujawsko-pomorskim.

Interesowałby mnie akt urodzenia Anny, akt ślubu (we Włocławku gdzie szukałem nie znalazłem) i wszelkie akty urodzenia, ślubu, zgonu rodzeństwa Anny, jeśli takowe miała.

Byłbym wdzięczny za przesłanie skanów odnalezionych dokumentów.

Wszelkie koszty (w tym wyszukiwania) oczywiście pokryję. Gdyby ktoś z Państwa mógł mi pomóc, proszę o kontakt.

pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

AP i ADK w Kielcach

Post autor: marzanna62 »

Koscielec to parafia która jest w kregu moich zainteresowan. Ksiegi do 1878 sa w AD w Kielcach i sa tez zdigitalizowane i zindeksowane. Ksiegi mlodsze sa w AP ale w Krakowie. Sprawdzalam niestety nie ma skanow ale mysle ze mozna wypozyczyc mikrofilm.

Co do poszukiwan płatnych sa specjalne firmy zajmujace sie tym zagadnieniem.

Ja sama interesuje sie ta parafia i byc moze wybiore sie do tej parafii osobiscie tylko nie wiem jeszcze kiedy

Slub Anny był prawdopodobnie w parafii Koscielec slub najczesciej był w parafii panny młodej.

Warto jest rozbudowac drzewo o Koscielec bo mozna siegnac dosyc daleko (nawet XVII wiek). Jezli jest Pan zainteresowany wieksza iloscia info o tej parafii prosze na priv
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
przemko20161

Sympatyk

AP i ADK w Kielcach

Post autor: przemko20161 »

Pawle czy szukałeś na lubgens.eu wiem że to nazwisko jest tam popularne mam kontakt z jedną osobą o tym nazwisku może oma pomoże
Przemek
pawrat

Sympatyk

Re: AP i ADK w Kielcach

Post autor: pawrat »

przemko20161 pisze:Pawle czy szukałeś na lubgens.eu wiem że to nazwisko jest tam popularne mam kontakt z jedną osobą o tym nazwisku może oma pomoże
Przemek
Nie szukałem. Dzięki za podpowiedź.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”