Poszukuję aktu małżeństwa pradziadków: Franciszek Adam Samul (Samulski) i Marianna z Nawotków (Nawotczyńskich)
Franciszek Adam Samul (Samulski), ur. 17 grudnia 1887 r. w Grudusku, syn Mikołaja i Magdaleny z domu Skoroszewskiej, zmarł w Ciechanowie 27 marca 1942 r.
Marianna Nawotka (Nawotczyńska), ur. 13 listopada 1997 w Chruszczewie, córka Aleksego i Teofili z d. Falenta, zmarła 7 grudnia 1949 r. w Starogardzie Gdańskim.
Moi pradziadkowie, Franciszek Adam Samul(ski), szewc, i Marianna z Nawotków na pewno mieszkali w Ciechanowie od roku 1920. Wtedy to, 8 kwietnia, rodzi się mój dziadek Tadeusz Samulski. Franciszek ma wtedy 32 lata, Marianna 22. W roku 1924, 23 kwietnia, przychodzi na świat ich drugi syn, Rajmund. Następna wzmianka pochodzi z 14 stycznia 1940 r. Związek małżeński zawierają Tadeusz Samulski i Wiktoria Głowacka. Ostatni znany adres: Ciechanów, ul. Śląska 11.
Wszystkie ww. dane pochodzą z odnalezionych aktów stanu cywilnego
Danych o ślubie Franciszka i Marianny nie odnaleziono w USC w Ciechanowie, Grudusku, Regiminie.
Proszę o pomoc i sugestie.
Samulscy: Ciechanów i okolice, szukam aktu mał. pocz. XX w.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Andrzej_Dmytryszyn

Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
---------------------------------
Poszukuję:
Samulski, Samul, Samuel - Cieciory, par. Turośl i Kolno, Grudusk, Ciechanów
Andrzej Dmytryszyn
Poszukuję:
Andrzeju,
Standard "nie odnaleziono" mimo, że jest
Akt małżeństwa Twoich pradziadków - USC Ciechanów - 22/07/1916 roku. Skan aktu nr 63/1916 jest dostępny w Genbazie po zalogowaniu.
Pozdrawiam
Janek
Ps: Zweryfikuj czy Twój dziadek był pierworodny - jest "duża luka".
Standard "nie odnaleziono" mimo, że jest
Akt małżeństwa Twoich pradziadków - USC Ciechanów - 22/07/1916 roku. Skan aktu nr 63/1916 jest dostępny w Genbazie po zalogowaniu.
Pozdrawiam
Janek
Ps: Zweryfikuj czy Twój dziadek był pierworodny - jest "duża luka".
- Andrzej_Dmytryszyn

Janku, bardzo dziękuję za pomoc.
Przyznam, że nie sprawdzałem dawno nowinek w Genbazie. A ponad to zbytnio zaufałem urzędnikom USC Ciechanów. O starszym rodzeństwie dziadka nigdy nie słyszałem, a miałem z nim bardzo dobry kontakt. Już się biorę za sprawdzanie zgonów z tamtego okresu.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
P.s.
No i znalazł się stryjeczny dziadek Mieczysław 1917-19
Przyznam, że nie sprawdzałem dawno nowinek w Genbazie. A ponad to zbytnio zaufałem urzędnikom USC Ciechanów. O starszym rodzeństwie dziadka nigdy nie słyszałem, a miałem z nim bardzo dobry kontakt. Już się biorę za sprawdzanie zgonów z tamtego okresu.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
P.s.
No i znalazł się stryjeczny dziadek Mieczysław 1917-19
Pozdrawiam
Andrzej Dmytryszyn
Poszukuję:
Andrzej Dmytryszyn
Poszukuję: