Nazwisko: Łukasik
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=20669&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam
Nazywam sie Bartlomiej Łukasik i zaczynam swoja przygode z poszukiwaniem przodkow. Niestety dziadek i wiekszosc znanej mi rodziny nie zyje. W internecie ciezko cos powiazac. Wiem ze dziadek pochodzil z rejonow. Kozienice Magnuszew Mniszew Osiemborow. Dziadek nazywal sie Stanislaw i mial chyba 5 siostr. Natomiast rodzicami dziadka byl prawdopodobnie Stanislaw i Karolina z domu Rosa. Jesli ktos moglby pmoc to z gory dziekuje
Nazywam sie Bartlomiej Łukasik i zaczynam swoja przygode z poszukiwaniem przodkow. Niestety dziadek i wiekszosc znanej mi rodziny nie zyje. W internecie ciezko cos powiazac. Wiem ze dziadek pochodzil z rejonow. Kozienice Magnuszew Mniszew Osiemborow. Dziadek nazywal sie Stanislaw i mial chyba 5 siostr. Natomiast rodzicami dziadka byl prawdopodobnie Stanislaw i Karolina z domu Rosa. Jesli ktos moglby pmoc to z gory dziekuje
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
A gdzie on jest pochowany? Może w tamtejszym USC dostałbyś akt zgonu i może byłoby wiadomo, gdzie się urodził? Ja znam Łukasików w Stopnicy i Kargowej - tam jest ich sporo. Musisz posiadać troszkę więcej informacji - myślę, że akt zgonu twojego dziadka powinien naprowadzoć Cię na trop...
Pozdrawiam - Jakub Rokita
Dziadek jest pochowany w Warszawie ale gdzie jego ojciec to niewiem. Rodzina pochodzila z tych miejscowosci ktore podalem. Oczywiscie ze bede szukal
Z lat dzieciecych pamietam ze z dziadkiem odwiedzalismy miejscowosci Osiemborow Mniszew Magnuszew Kozienice Warka i Garwolin
Znalzalem w necie takie cos ale nie wiem jak i czy wogole mozna to polaczyc
http://gw.geneanet.org/matthieucrouet?n ... =stanislaw
Z lat dzieciecych pamietam ze z dziadkiem odwiedzalismy miejscowosci Osiemborow Mniszew Magnuszew Kozienice Warka i Garwolin
Znalzalem w necie takie cos ale nie wiem jak i czy wogole mozna to polaczyc
http://gw.geneanet.org/matthieucrouet?n ... =stanislaw
Szukam przodków o nazwisku Łukasik z miejscowości Osiemborów parafia Magnuszew.Szczegolnie rodziców Jana Łukasik 1803-1880 żona Rozalia Łukasik z domu Marchewka. Z góry dziękuję za każdą wiadomość
Bartek
Bartek
Szukam rodziny Łukasików z Obłap, Niebrzegowa, Bobrownik i Sędowic, okolice Ryk
Maria