Nazwisko: Kaźmierczak, Fluder

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

piotr1976

Sympatyk

Nazwisko: Kaźmierczak, Fluder

Post autor: piotr1976 »

Tworzę drzewo genealogiczne rodziny Kaźmierczak. Moim przodkiem był Franciszek Kaźmierczak urodzony około roku 1810! Jego ojcem był Maciej Kaźmierczak (oryginalny zapis Matthias). Nie wiem gdzie oni się rodzili. Być może pochodzą z Wielkopolski. Franciszek wziął ślub w 1840 roku w parafi Cerekwica w okolicach Żnina (południe woj. kujawsko-pomorskiego) W podobnym okresie związki małżeńskie w parafii Cerekwica brali również: Marianna, Katarzyna, Łukasz, Walenty, Julianna, Agnieszka, Ignacy, Józef) Z pewnością byli rodziną ale nie znam powiązania rodzinnego! Jeśli u kogoś w drzewie genealogicznym występuje Maciej Kaźmierczak urodzony przed 1800 rokiem lub inne w/w osoby to prosze o informację. Najprawdopodobniej Maciej miał 2 żony (Małgorzatę "Margareht" i Mariannę)
Nawiążę kontakt z osobami o nazwisku Fluder którzy, zamieszkują lub wywodzą się z okolic Ostrzeszowa lub Ostrowa. Siostra mojego pradziadka wyszła za mąż w 1898 roku za Józefa Fluder, którego rodzicami byli Joannes Fluder i Julianna Pastucha. Siostra pradziadka wyemigrowała wraz z rodziną w 1903 roku do USA.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”