Dobry wieczór,
Czy jest tutaj może ktoś z Pomorskiego TG? Na www.ptg.gda.pl zamieściłem posta o treści:
Niestety, nie otrzymałem odpowiedzi. Czy ktoś z Was byłby w stanie udzielić mi informacji na temat tego, o czym pisałem?Mam takie pytanie (jestem tutaj nowy, więc jeśli czegoś nie wiem odnośnie funkcjonowania tego forum, to z góry przepraszam). Otóż poszukuję wszelkich możliwych informacji na temat rodziny Spinger mieszkającej na przełomie XVIII i XIX w. Sypniewie.
Wśród zindeksowanych na PTG dokumentów udało mi się znaleźć trzy wpisy, które mnie interesują. Są to:
Akt małżeństwa (Sypniewo, 1802) księga W1642, nr zdjęcia: 0223, nr aktu 3, osoby: Joannes Cemk i Carolina Spinger;
Akt małżeństwa (Sypniewo, 1810), księga: W1642, nr zdjęcia: 0233, nr aktu: 14, osoby: Petrus Doberstein i Anna Spinger
Akt zgonu (Sypniewo, 1813), księga W1643, nr zdjęcia: 0022, nr aktu: 8, osoba: Marianna Spinger, wiek: 2 m-ce
Czy istnieje gdzieś możliwość obejrzenia skanów tych aktów? Chodzi mi o ustalenie rodziców małżonków i nieboszczki (i oczywiście wszystkich innych możliwych szczegółów).
Plus oczywiście będę wdzięczny, jeśli ktoś z Was ma jakieś informacje nt. rodziny Spingerów, czy Dobersteinów z Sypniewa.