zarząd cmentarza

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

magdaveb

Sympatyk

zarząd cmentarza

Post autor: magdaveb »

Witam
Cmentarz, na którym mogą być interesujące mnie nagrobki nie posiada dostępnej w Internecie wyszukiwarki osób pochowanych. Sam teren cmentarza jest duży i przeszukanie go dokładnie nagrobek po nagrobku zajmie sporo czasu. Czy jest możliwość kontaktu z zarządem cmentarza, który pomoże w określeniu grobów o konkretnym nazwisku? Czy osobiście stawiając się w zarządzie można liczyć na jakąś pomoc w tej kwestii? Nie wiem czego się spodziewać. Chciałabym zapytać jakie Państwo mają doświadczenia w tej kwestii. Czy ktoś działał w ten sposób?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam :)
Szukam nazwisk Jarząbkowski, Kukawski, Kuzawski, Ostapczuk, Kusiuk i Szymanek.
Zawistowski_Adam

Sympatyk

zarząd cmentarza

Post autor: Zawistowski_Adam »

Każdy cmentarz jest inny, niektóre są dokładnie opisane i zarząd dysponuje wykazami osób pochowanych. Te wykazy są też różnie przechowywane, czasem są niedostępne zwykłym śmiertelnikom. Jeśli chodzi o mnie to spotkałem się głównie z inwentarzami rocznikowymi tj spisami osób pochowanych w danych latach, czasem są jeszcze posegregowane alfabetycznie ale to już z tym różnie bywa. Warto zadzwonić i zapytać. Jak ja znalazłem informacje o przodku w inwentarzu, ksiądz automatycznie sprawdzał czy wszystko opłacone itp.
przemko20161

Sympatyk

zarząd cmentarza

Post autor: przemko20161 »

Tak ja tak robiłem szukałem w ten sposób swoich Peruckich.
Ja kontaktowałem się w ten sposób i odnalazł moich w księgach cmentarza więc kontakt z zarządcą tobie pomoże
Przemek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”