Prośba

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Tomasz_Zych

Prośba

Post autor: Tomasz_Zych »

witam
potrzebuje pilnie znaleźć dane dotyczące drzewa genealogicznego mojej rodziny. Proszę o pomoc, albo informację jak zacząć. Dotarłem do dziadka Teofil Zych pochowany parafia Pawłowice koło Warszawy woj, mazowieckie w 1959 roku, urodzony w 1911. dzwonię do parafiii kontakt utrudniony - co dalej ?

Tomasz
marcinzabo

Sympatyk
Kontakt:

Prośba

Post autor: marcinzabo »

Zmień tytuł tematu bo nic nie mówi i pewnie zaraz poleci do kosza. Drzewa genealogicznego nie znajdziesz, możesz je sam stworzyć na podstawie aktów stanu cywilnego dostępnych w internecie/księgach parafialnych. Ściągnij sobie program do budowania drzewa np. Ahnenblatt.
Część aktów jest opisana w geneteka.genealodzy.pl a same akty są w szukajwarchiwach.pl. Zawsze możesz poszukać baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php
Ostatnio zmieniony śr 28 gru 2016, 14:37 przez marcinzabo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Marcin - syn Remigiusza, wnuk Eugeniusza, prawnuk Konstantego, 2xprawnuk Józefa, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Jana(?)...
Tomasz_Zych

Prośba

Post autor: Tomasz_Zych »

dzięki bardzo - po prostu nie wiedziałem od czego zacząć - dzięki
T
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”