Witam,
proszę o przetłumaczenie aktu 32, z wie Boberek w parafii Stromiec, Franciszka Romana ?? c. Sylwestra Matysiak i Antoniny z P....?
Rok 1801?
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=1407440
i Florian 1803?
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=1407440
Dziękuje ślicznie
akt ur - Stromiec/ Boberek - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
akt ur - Stromiec/ Boberek - ok
Ostatnio zmieniony sob 28 sty 2017, 20:28 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Gawroński_Zbigniew

Bardzo rzadkie imię żeńskie. współcześnie znam tylko jedną.
8 marca
nr domu 7
Imię dziecka: Franciszka Romana
katolik, dziewczynka z prawego łoża
ojciec: Sylwester Matysiak
matka: Antonina … [?]*
chrzestni: Wojciech Kotlarski rolnik (bogaty) ze Stromca i Marianna Woźniakowa tak samo ze Stromca.
* - nie mam pojęcia co to za nazwisko!, …ale na podstawie drugiego aktu wiem!!!
drugi akt: … … … …. [chyba czytelne]
Matka dziecka to Antonina Gośnik/Kośnik
chrzestni: Paweł Zajczkowicz parobek ze Stromca i Apolonia Woźniakowa z Bobrka żona rolnika.
8 marca
nr domu 7
Imię dziecka: Franciszka Romana
katolik, dziewczynka z prawego łoża
ojciec: Sylwester Matysiak
matka: Antonina … [?]*
chrzestni: Wojciech Kotlarski rolnik (bogaty) ze Stromca i Marianna Woźniakowa tak samo ze Stromca.
* - nie mam pojęcia co to za nazwisko!, …ale na podstawie drugiego aktu wiem!!!
drugi akt: … … … …. [chyba czytelne]
Matka dziecka to Antonina Gośnik/Kośnik
chrzestni: Paweł Zajczkowicz parobek ze Stromca i Apolonia Woźniakowa z Bobrka żona rolnika.
Zbigniew
Nazwisko matki czytałem jako Pośnik... więc biorę te trzy wersje jej nazwiska.
Dziękuję ślicznie
Dziękuję ślicznie
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin