Gwarek Gworek Goworek szukam
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Poszukuję informacji o rodzinie mojego teścia Aleksandra Gwarek, ojciec Bronisław, matka Łucja zd Koziarska. Teść urodził sie w 1941 roku w miejscowości Sobień woj. Opoczno. Teść miał 9 rodzeństwa 7 z nich to: Stanisław ur. 1938 r
Adam 1944
Maria 1948
Jan 1950
Elżbieta 1952
Andrzej 1955
Tadeusz 1957
Wiemy, że jeszcze było 2 chłopców niestety nie wiadomo jak mieli na imie i kiedy sie urodzili prawdopodobnie zmarli zaraz po urodzeniu. Czy można gdzies dotrzec do takich aktów urodzeń?
Adam 1944
Maria 1948
Jan 1950
Elżbieta 1952
Andrzej 1955
Tadeusz 1957
Wiemy, że jeszcze było 2 chłopców niestety nie wiadomo jak mieli na imie i kiedy sie urodzili prawdopodobnie zmarli zaraz po urodzeniu. Czy można gdzies dotrzec do takich aktów urodzeń?
-
gabriel1951

nazwisko gworek występowało w miejscowości sędów a Goworek w węglany mój 4 pradziad był Goworek walenty ur się w1757 roku w sędowie
Dziękuje rzeczywiście miejscowość Sędów mi pasuje może nawet Walenty Goworek (bo nazwisko różnie było wymienianie) to jakaś nasza rodzina, będę szukać dalej
- magda_lena

Re: Gwarek Gworek Goworek szukam
Czy Twój prapra ... Walenty nie miał przypadkiem żony Agnieszki z domu Płóciennik?gabriel1951 pisze:nazwisko gworek występowało w miejscowości sędów a Goworek w węglany mój 4 pradziad był Goworek walenty ur się w1757 roku w sędowie
Pozdrawiam, Magdalena
-
gabriel1951

zgadza się agnieszka płuciennik nie wiem gdzie się urodziła ale zmarła w sędowie 02 05 1825 z matki duperas 3 mój pradziad był syn Walentego Tomasz ożenił się z jadwigą mokwińską
- magda_lena

Walenty i Agnieszka to dla mnie 4x pra
Ich córka, Marianna ur. 1814, wyszła za mąż za Macieja Felińskiego. Podejrzewam, że mamy jeszcze więcej więcej wspólnego
Ich córka, Marianna ur. 1814, wyszła za mąż za Macieja Felińskiego. Podejrzewam, że mamy jeszcze więcej więcej wspólnego
Pozdrawiam, Magdalena
-
gabriel1951

maryanna miała brata Tomasza to był mój 3 pradz ożenił się z jadwigą mokwińską mieli córkę rozalię która wyszła za mąż za franciszka skorupę ślub był w sędowie w 1856 roku skorupy franciszka syn jakub ożenił się z makowską ewą w 1884 roku ślub był w błogie
- magda_lena

Gabrielu, odezwij się do mnie na PW lub maila (przez formularz) w temacie Walentego i Agnieszki.
Hanno, czy Twój Bronisław Gworek/Gwarek (nazwisko różnie pisane) urodził się w 1907 r i był synem Antoniego i Wiktorii Michalskiej?
Hanno, czy Twój Bronisław Gworek/Gwarek (nazwisko różnie pisane) urodził się w 1907 r i był synem Antoniego i Wiktorii Michalskiej?
Pozdrawiam, Magdalena
-
gabriel1951

na wstępie chcę powiedzieć że gdy miałem 10 lat zmarł mi ojciec dlatego miałem bardzo mało wiadomości na temat jego rodziny ale dobrze że w internecie są woj. świętokrzyskie i łódzkie najwżniejsze że parafie Białaczów i błogie w jednej odnodze w temacie gworek doszłem do 4 pra a najdalej doszłem do 6 pra o nazwisku rek ze straszowej woli a nazwisko Goworek z wąglan mam w 5 pra nadmieniam że w tamtych rejonach nigdy nie byłem jestem na emeryturze na tym kończę i pozdrawiamgabriel
- magda_lena

Gabrielu.
Miałam do Ciebie jedno, jedyne pytanie, dotyczące naszego wspólnego pra...pra Walentego Gworka.
Tak się składa, że w kilka osób opracowaliśmy genealogię kilku wsi z tej parafii, i to dużo dalej niż do 5 x pra ... Szkoda wielka, że "na tym kończysz"
Pozdrawiam.
Miałam do Ciebie jedno, jedyne pytanie, dotyczące naszego wspólnego pra...pra Walentego Gworka.
Tak się składa, że w kilka osób opracowaliśmy genealogię kilku wsi z tej parafii, i to dużo dalej niż do 5 x pra ... Szkoda wielka, że "na tym kończysz"
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Magdalena
-
gabriel1951

nie mam skąd się dowiedzieć czyjm był synem walenty gworek i kiedy się urodził jak byś mogła podać mi jego rodziców i agnieszki
- magda_lena

Walentego Goworka nie znalazłam. Akta z XVIII w były prowadzone dość niechlujnie
Agnieszka Płóciennik prawdopodobnie pochodziła z par. Petrykozy, miejscowość Skronina , ur. 1772, rodzice Stanisław i Katarzyna. Niestety, w XVIII nie podawano nazwisk panieńskich matek, a ślubów z tego okresu brak.
Agnieszka Płóciennik prawdopodobnie pochodziła z par. Petrykozy, miejscowość Skronina , ur. 1772, rodzice Stanisław i Katarzyna. Niestety, w XVIII nie podawano nazwisk panieńskich matek, a ślubów z tego okresu brak.
Ostatnio zmieniony pt 03 mar 2017, 11:09 przez magda_lena, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Magdalena
-
gabriel1951

bardzo dziękuję i proszę o więcej czy są w internecje akta parafi Białaczów od roku 1780 da 1794 gabriel
-
gabriel1951