Dyktafon

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Koskowski_Filip

Sympatyk

Dyktafon

Post autor: Koskowski_Filip »

Witam,
do soboty muszę zakupić dyktafon, zastanawiam się nad sprzętem do 200 złoty.
Ktoś coś konkretnego poleci?
Ostatnio niestety używałem telefonu i aplikacji dyktafon, niestety zaszła dziwna sytuacja - nagranie powinno mieć 3h, tymczasem jest godzina. Nagrał się chyba cały początek, środek a raczej część i końcówka. 2/3 czasu nie ma, choć przed nagraniem miejsca było na 13 h a teraz już tylko na 9 z hakiem. Jakim cudem skoro nagrała się jedynie godzina?

Pozdrawiam serdecznie,
Filip Koskowski
Sochers

Sympatyk
Adept

Dyktafon

Post autor: Sochers »

Całym sercem polecam tę aplikację: https://play.google.com/store/apps/deta ... ogi.mobile

Oprócz tego, że może być zwykłym dyktafonem, ma super funkcję - buforuje ostatnie 15-45 sekund potencjalnego nagrania, wiec jak usłyszymy coś wartego uwagi (np. na wykładzie profesor zaczyna mówić o pytaniach na egzamin ;) ) klikamy i nagranie zaczyna się od tych 15-45 sekund wstecz do momentu kiedy klikniemy stop - wtedy w dalszym ciągu się buforuje, ale mamy nagrany interesujący nas fragment. Do tego tagi, możliwość dodawania zdjęć, itp. Polecam potestować przynajmniej :)

Pozdrawiam,
Marcin
Pozdrawiam,
Marcin
Koskowski_Filip

Sympatyk

Dyktafon

Post autor: Koskowski_Filip »

Dziękuję, chciałbym jednak dyktafon jako niezależne urządzenie. Ma to tę zaletę, że jest niezależny od baterii smartfonu ;).

Filip
Z pozdrowieniami!
G_Wyrzykowski

Sympatyk

Dyktafon

Post autor: G_Wyrzykowski »

Używam od dawna dyktafon Olympus DS-55. Rewelacja nawet w trudnych warunkach akustycznych, dodatkowo ma oprogramowanie na PC którym można poprawić jakość nagrania. Żaden z telefonów które używałem nie jest porównywalny. Nie wiem czy jeszcze ten model produkują, ale polecam. ( to nie reklama, tylko opinia użytkownika :)).

Pozdrawiam.
Grzegorz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”