Witam serdecznie. To dopiero początek poszukiwań rodziny mojego dziadka, także proszę o wyrozumiałość
Moj dziadek Jan Kuleta ur. 15 lipca 1926 r. w Orzechowie (kujawsko - pomorskie). Rodzice to Walentyna i Antoni.
Czy ktoś mógłby mi doradzić w jaki sposób mogę dowiedzieć się, czy dziadek miał rodzeństwo? dodam, iż jestem w trakcie wyciągania aktu urodzenia dziadka, ale tam nie znajdę informacji o rodzeństwie.
Pozdrawiam.
Kasia
Kuleta
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
katarzynakowalskasznajder
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Wszystkie metryki są jeszcze w USC i (jeżeli dzieci były chrzczone) w parafii.
Jeżeli rodzina się nie przeprowadzała i w którymś z tych miejsc trafisz na życzliwą osobę, to ci powie, czy w w okolicach 1926 rodziły się jakieś dzieci Kuleta.
Do ustalenia starszych przodków potrzebny ci będzie akt ślubu Antoniego Kulety i Walentyny Iksińskiej.
To ci się może przydać
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... e&lang=pol
Jeżeli rodzina się nie przeprowadzała i w którymś z tych miejsc trafisz na życzliwą osobę, to ci powie, czy w w okolicach 1926 rodziły się jakieś dzieci Kuleta.
Do ustalenia starszych przodków potrzebny ci będzie akt ślubu Antoniego Kulety i Walentyny Iksińskiej.
To ci się może przydać
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... e&lang=pol
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
I nie znajdziesz ich w internecie, bo to dokumenty, które mają mniej niż 100 lat. Krystyna ma rację, dzwoń do miejscowego usc, pytaj o urodzenia rodzeństwa i ślub. Na razie zostaw parafię. A Walentyna była chyba z domu Majewska. Pojawia się też nazwisko Prokurska. To info z myheritage, masz tam profil ? oraz pewnie znana Ci Martyna Kowalska
Pozdrawiam
Arek
Pozdrawiam
Arek
-