Polska Federacja Towarzystw Genealogicznych

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
WaldemarChorążewicz

Sympatyk

Post autor: WaldemarChorążewicz »

Polska Federacja Towarzystw Genealogicznych . Miło mi poinformować ,że zarządy towarzystw regionalnych doszły do porozumienia i wreszcie powstała jednolita reprezentacja naszego środowiska . Polskie Towarzystwo Genealogiczne przekazało Federacji nadzór na Geneteką ,połączoną ją z lokalnymi wyszukiwarkami .Obniży to koszty obsługi ,wzmocni personalnie oraz zabezpieczy od strony prawnej . Rada programowa w której skład weszli Prezesi tow.lokalnych rozpoczyna także dialog z Episkopatem w sprawie digitalizacji zbiorów kościelnych . Federacja skorzysta także z doświadczenia WTG i wystąpi o status OPP co pozwol uregilować wpływy finansowe. Nowym hymnem Federacji jest utwór M.L.Kinga ,,I have a dream.." do którego muzykę napisał Krzysztof Artur Dławichowski .
Christian_Orpel

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Christian_Orpel »

Prima Aprilis
Zofia_Brzeska

Sympatyk

Post autor: Zofia_Brzeska »

Waldemarze, podobno marzenia się spełniają. Może i to, o czym piszesz będzie kiedyś realne.

Pozdrawiam
Zofia Brzeska
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
Powstanie takiej federacji jest moim marzeniem. Myślałem, że Pol. T.G. stanie się takim tworem, ale faktycznie nie jest to realne. Zarząd PTG jest zarządem wybieralnym w wyborach. Obligatoryjnie winni tworzyć go prezesi towarzystw regionalnych. Inna sprawa, czy wszyscy chcieliby? Inicjatywa chyba do nich należy. Myślę, że członkowie już działających towarzystw nic nie mają przeciwko. A i nazwę Waldek piękną stworzył. Przyklaskuje pomysłowi:
Krzycho z Koszalina.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”