Dzień dobry, czy ktoś Państwa orientuje się czy istnieją księgi metrykalne starsze niż 1808 rok z parafii Strzelce? A może miejscowość Niedrzewie należała wcześniej do innej parafii? Poszukuję tam nazwiska Matusiak / Matuszewski.
Z góry dziękuję za każdą wiadomość, nawet tę wydającą się oczywistą, ponieważ te tereny są mi kompletnie obce.
Z uszanowaniem,
Leszek
Niedrzewie, par. Strzelce, powiat Kutno
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
kasiakozłowska

Re: Niedrzewie, par. Strzelce, powiat Kutno
Witam. Miejsce o którym mówisz to Niedrzew parafia Strzelce. Nie wiem czy mają księgi starsze niż 1808 rok. Jeśli chodzi o metryki to można zadzwonić lub wysłać maila do AP w Łodzi przy pl. Wolności z zapytaniem o interesujące Cię księgi. Dużo informacji mają też w AP w Kutnie. Jest to Płocki oddział AP. Księgi hipoteczne, karty dowodowe, kartoteki mieszkańców, spisy ludności gminy Strzelce tam właśnie się znajdują wiem bo sama korzystałam z tych ksiąg. Pozdrawiam Kasialeszek81 pisze:Dzień dobry, czy ktoś Państwa orientuje się czy istnieją księgi metrykalne starsze niż 1808 rok z parafii Strzelce? A może miejscowość Niedrzewie należała wcześniej do innej parafii? Poszukuję tam nazwiska Matusiak / Matuszewski.
Z góry dziękuję za każdą wiadomość, nawet tę wydającą się oczywistą, ponieważ te tereny są mi kompletnie obce.
Z uszanowaniem,
Leszek
Pozdrawiam Kasia
Dziękuje za odpowiedź. Kontaktowałem się z AP w Łodzi, mają tylko to: http://szukajwarchiwach.pl/39/1685/0/?q ... #tabZespol
Mnie interesują starsze księgi. Mormoni też mają tylko od 1808. Ciekawy jestem jak wygląda sytuacja na parafii lub archiwum diecezjalnym.
Mnie interesują starsze księgi. Mormoni też mają tylko od 1808. Ciekawy jestem jak wygląda sytuacja na parafii lub archiwum diecezjalnym.
Czy coś już wiadomo o danych ze Strzelec sprzed 1808 roku, gdzie można je odnaleźć?
-
Mariola_rudnik

- Diabołek81