Kaźmierczak Wiktoria

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Agnieszka_Chwazik

Kaźmierczak Wiktoria

Post autor: Agnieszka_Chwazik »

"Wiktoria Kaźmierczakówna"

Od marca tego roku na prośbę mojej babci, która urodziła się w Starogardzie Gdańskim i wychowywała się tam od urodzenia w domu dziecka, poszukuję informacji o babci rodzinie. A konkretnie o Jej mamie. Marzeniem babci jest odnalezienie i odwiedzenie przed śmiercią grobu matki.

Z dokumentacji, którą posiadamy (fotokopia rejestracji urodzin i chrztu w kościele św. Mateusza w Starogardzie Gdańskim) babcia urodziła się w Starogardzie Gdańskim 9 marca w 1936 roku. Jej matką była Wiktoria Kaźmierczakówna, a chrzestnymi Maria Bless i Antoni Łukaszewski. Ojciec nie jest znany.

Są to niestety jedyne dane, które posiadamy i szukamy wszędzie jakiejkolwiek nici powiązań, które może dałyby odpowiedź na temat mojej Prababci Wiktorii Kaźmierczakówny - skąd pochodziła, kiedy się urodziła, jak i gdzie zmarła, gdzie jest pochowana.

W pełnym akcie urodzenia mojej babci nie widnieją również żadne inne informacje niż te, które podałam powyżej. Miałam nadzieję, że po wystąpieniu o pełen akt urodzin uzyskam datę urodzin matki, ale niestety nie ma jej w akcie.

Byłabym wdzięczna za podpowiedzi gdzie mogę jeszcze poszukiwać informacji.
Theofilos

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Theofilos »

Ja bym jeszcze sprawdził akt urodzenia w USC. Tam mogą być jakieś dodatkowe informacje.
Następnie dokumentacja z domu dziecka.
Ojciec chrzestny był prawdopodobnie kościelnym.
Pozdrawiam
Theofilos
Awatar użytkownika
Bialas_Malgorzata

Sympatyk
Adept

Post autor: Bialas_Malgorzata »

http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... rdertable=

zgony

1939 2 Konstantyn Kaźmierczak Starogard Gdański św. Wojciech Starogard Gd. (Św. Wojciecha) Uwagi: 77 l Indeks dodał: Incognito
1950 10 Marianna Kaźmierczak Starogard Gdański św. Wojciech Starogard Gd. (Św. Wojciecha) Uwagi: 84 l, ur. ZakrzewskaIndeks dodał: Incognito

rodzice?
indeksacja jest tylko z jednej parafii św. Wojciecha i od 1932 r.

jest to jednak popularne nazwisko...
pozdrawiam
M.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”