Temat: "Józef Czarnecki i Helena z d. Turek - szukam szerszych inf."*
Szukam szerszych informacji o małżeństwie - Józef Czarnecki (1874 - po 1907) i Helena Turek (1879 - po 1907). Chodzi mi o ich przodków i potomków.
Mam nieścisłości w niektórych datach, osobach chciałbym to w miarę możliwości uzupełnić lub wyjaśnić.
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź Jan
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Czarnecki Józef i Helena z d. Turek - szukam szerszych inf.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Józef Czarnecki i Helena z d. Turek - szukam szerszych inf.
Witaj,
Ale może konkretnie napisz czego nie masz. Np. akt ślubu ww. pary jest w genetece, akta ślubu rodziców tez są więc nie bardzo wiem jak mamy zgadnąć czego tak na prawdę potrzebujesz
Pozdrawiam,
Arek
Ale może konkretnie napisz czego nie masz. Np. akt ślubu ww. pary jest w genetece, akta ślubu rodziców tez są więc nie bardzo wiem jak mamy zgadnąć czego tak na prawdę potrzebujesz
Pozdrawiam,
Arek
Nie mam aktu urodzenia Józefa. Tylko wiem mniej więcej, że w tym roku się urodził. Również przy Helenie jak i Józefie nie mam daty zgonu a ni gdzie. Tylko są daty m.w. a miejsce zgonu to tylko przypuszczenie. Pozdrawiam Jan.
- Bialas_Malgorzata

odp. na twoje trzy pytania jest w Genetece w woj. Mazowieckim brak jedynie ślubu Stanisława Nowotki, ale dzieci są
pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Stanisław Nawotka Marianna Turek - Pniewo 1895 nr 8
i Mariana Turek ur. 1873 Pniewo nr 196 (tak dla korekty)
Józef Czarnecki ur 1873 w Pułtusku (tak ja w akcie jego ślubu napisano tak jest) - https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cat=437844
i Mariana Turek ur. 1873 Pniewo nr 196 (tak dla korekty)
Józef Czarnecki ur 1873 w Pułtusku (tak ja w akcie jego ślubu napisano tak jest) - https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cat=437844