Łańcut, akta metrykalne z przełomu XVIII i XIX wieku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Łańcut, akta metrykalne z przełomu XVIII i XIX wieku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ostatnio zmieniony ndz 31 gru 2017, 23:40 przez AniaFab, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Łańcut, akta metrykalne z przełomu XVIII i XIX wieku
Witam,AniaFab pisze:Dzień dobry,
Mam uprzejme pytanie.
Czy ktoś z Państwa będzie w stanie mi pomóc
w takiej sprawie:
Gdzie znajdują się księgi metrykalne z Łańcuta z przełomu XVIII i XIX wieku?
Dziękuję
Ania
o ile w/w księgi się zachowały, to zapewne są przechowywane w miejscowej parafii.
Pozdrawiam,
Michał P.
P.S.: Proszę, nmzc
Pozdrawiam, Michał P.
-
Sroczyński_Włodzimierz

Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
.
.
.
.
.
.
.
Ostatnio zmieniony ndz 31 gru 2017, 23:41 przez AniaFab, łącznie zmieniany 1 raz.
- MariaŁopaciuk

Korzystałam z tych ksiąg metrykalnychAniaFab pisze: Gdzie znajdują się księgi metrykalne z Łańcuta z przełomu XVIII i XIX wieku?
- są w dyspozycji parafii ! ! !
MariaŁ
Pani Mario,MariaŁopaciuk pisze:Korzystałam z tych ksiąg metrykalnychAniaFab pisze: Gdzie znajdują się księgi metrykalne z Łańcuta z przełomu XVIII i XIX wieku?
- są w dyspozycji parafii ! ! !
MariaŁ
spytam z ciekawości: czy na parafii są przechowywane księgi chrztów i małżeństw sprzed 1800 r.? Katalog Zasobów Metrykalnych pokazuje bowiem, że najstarsze zachowane wpisy dla urodzeń i ślubów są dopiero XIX-wieczne...
Pzdr,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
- MariaŁopaciuk

MP1982 pisze: ... spytam z ciekawości: czy na parafii są przechowywane księgi chrztów i małżeństw sprzed 1800 r.? Katalog Zasobów Metrykalnych pokazuje bowiem, że najstarsze zachowane wpisy dla urodzeń i ślubów są dopiero XIX-wieczne...
Katalog Zasobów Metrykalnych jest tylko wskazówką gdzie szukać ...
Aby odpowiedź była pełna zawsze należy osobiście zasięgnąć informacji u źródła ! ! !
W tym przypadku dzwoniąc do parafii.
W moim przypadku znalazłam akt małżeński z 1791 r. z podanym wiekiem nowożeńców, ich rodzicami i miejscowościami skąd nowożeńcy pochodzą ( pobliskie wioski )
PS. W Biurze Parafialnym byłam przekierowana do osoby, która tymi księgami się zajmuje ... ale są one na miejscu ... tylko nie każda osoba która aktualnie ma dyżur w biurze ma dostęp do tych ksiąg. Osoba zajmująca się tymi księgami, po umówieniu telefonicznym przychodzi i udostępnia interesujące nas księgi metrykalne.
MariaŁ